Gazeteci Ömer Turan ve Fazıl Doygun'un  Twitter hesaplarında 15 Temmuz Darbe Girşimi yapılırken resmi bir  toplantı için ABD'de bulunan Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın'ın Terör örgütü elebaşısı olarak ifade edilen Fettulah Gülen'in ikamet ettiği Pensilvanya'da ki malikhanenin önünde yapılan Protestoya katılan Murat Aydın'ın gündüz saatlerinde bazı görüşmeler yapıp yapmadığını, bir yardımcısının kardeşinin telefonunda Baylok yüklü olduğunu ve İBB de çalıştığı işinden atılan başkan yardımcısının kardeşi ve eniştesinin yeniden işine dönmesi için,Başkan Aydın'ın ilgili merciler ile görüşerek bu kişinin işine iade edilmesini sağlayıp sağlamadıklarını sordukları, başkanın da Twitter hesabında sert bir açıklama yaparak şunları ifade ettiği sosyal medyaya yansımıştı.

B​​​​aşkan Aydın Twitter hesabında  iki gazeteci için "Şeref ve Haysiyet  yoksunu Ömer Turan ve Fazıl Doygun,müfteriler,iftiralarınızı ispatlayın,Bu iftiraların hesabını sizden sormayan namerttir" mesajını twitter 'da paylaştı. Başkan daha sonra ise kamuoyuna ilişik açıklamayı yaptığı bilgisi haber ihbar hatımıza ulaştı.

Biz 17-25 den Sonra Başkan'ın  bu yapı ile arasına mesafe koyduğunu biliyoruz

İstanbul Times Gazetesi ve Zeytinburnu Times Gazetesi idarecileri olarak Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın'ı başkan olduğu 1999'dan bu yana yakından tanıyor ve takip ediyoruz 17/25 Aralık 'tan önce herkes gibi malum yapının idarecileri ile ilçenin belediye başkanı sıfataı ile teşriki mesaisi olabilir.

Ancak Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 /25 den sonra herkes bu yapı ile ilişkilerine dikkat etsin açıklamasından sonra Başkan Aydın'ın bu yapı ile alakalı yan yana geldiğine dair elimizde bilgi ve belge olmadığını ifade etmek isteriz.

Konu ile alakalı detaylı gelişmeleri  size akarmaya devam edeceğiz...

İşte Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın'ın kamuoyuna yaptığı açıklama 

Kamuoyuna Açıklama

Ülkemizin siyasi, ekonomik ve toplumsal istikrarına zarar vererek yerli ve milli olan herkese karşı planlı bir itibarsızlaştırma kampanyası devam ediyor.

Özellikle sosyal medyada gerçek dışı iddialarla şahsımı hedef alan iftiralara karşı yargı sürecini başlatmış bulunuyoruz.

Mücadelemiz ve takibimiz sonuna kadar devam edecektir.

Bu vesileyle 14- 15 ve 16 Temmuz 2017 tarihlerinde Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanında gerçekleştireceğimiz Milli Birlik ve Demokrasi programımıza tüm hemşehrilerimi davet ediyorum.

Saygılarımla

Murat Aydın / Zeytinburnu Belediye Başkanı

Editör: TE Bilisim