İşte o  söyleşi;

Fevzi  bey Türkleri ve  Kürtleri karşı karşıya getirmek sureti ile ülkemizi bir karışıklığa sürüklemek isteyenlere ne dersiniz ? 

Bizi birbirimize düşürmek isteyenler Türk ve Kürt kardeşliğini görmek istiyorsa Çanakkale şehitliğine baksın.  Burada Türkler ve Kürtler vatan için,din için, bayrak için omuz omuza savaşarak şehadet şerbetini içtiler.Bu tarihimiz ortada iken kimse bizi birbirimize düşman edemez. Ülkemiz kıtaları birbirine bağlayan muhteşem güzel bir yerdedir. Dört mevsimi aynı anda yaşayabiliyoruz. Bu güzel ülkemizde huzur ve barış içinde yaşamak varken kan ve gözyaşı niye ?

İstanbul Times Haber Merkezi /Hüseyin Çetiner - Çağla Pekgüleç  / Söyleşi

Peki iç ve dış mikraklar Anadolunun temiz insanları olan Türkleri ve Kürtleri birbirine kırdırabilecekler mi ?

Kürtler ve Türkler artık ülkemizde et ve tırnak gibi olmuşlar.Provakatörlerin galeyanına gelmeseler bu mümkün değil. Son günlerde bile şehit olan asker ve polislerimizin içine bakınca Türk ve Kürd’ün yine aynı kaderi paylaştığını görmek de kimsenin bu iki halkı birbirine kırdırmasının mümkün olmadığını düşünüyorum.  Daha önceleri belki iç ve  dış mihraklar  bizi birbirimize düşürebilirdi ama şu an bu dönemler artık geride kaldı.  

PKK nın biz Kütlerin temsilciyiz yaklaşımı  için neler söylemek istersiniz ?

Bir Kürt vatandaşı olarak bebekleri öldürenler,gözü yaşlı anne,baba ve eşler bırakan bir örgüt benim temsilcim olmaz.Polisimizi askerimizi uykuda öldüren  bir yapı hiçbir zaman bütün Kürtlerin temsilcisi olmadı ve olamayacak. Silah zoru ile garip gureba Kürtlerin çocuklarını  dağa kaldırıp ailelerinde koparanlar hiç bit milletin temsilcisi olmazlar. İşte tam da bu ortamda Kürt vatandaşlarımız kendi temsilcisi olma başarısı gösteremeyen bir yapıyı sahiplenmesi  düşünülemez.

Şunun da bilinmesini gerekir ki halkımızın % 90’ı devletimizin hizmetlerini bet olarak görmektedir. Devlet başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘ın başlatmış  olduğu göz önüne alınırsa devlet merkezli sistemin son bulup insan merkezli yönetimin  başladığını ve bütün ülke insanının gerçek manda insani değerlerine kavuştuğunu hepimiz görmekteyiz.

Kürt Kimliğimle gurur duyuyorum dediniz biraz açar mısınız ?

Hiçbir insanın anne babasını,doğduğu yeri ve hangi millete mensup olacağını seçme hakkı yok. Elimizde olmayan bir şeyden dolayı ne kimse bizi ayıplayabilir nede suçlayabilir. Şunu da belirtmek isterim ki ben kendimde  Kürt kökenli bir ailenin çocuğuyum. Ayrıca kimliğimle de onur ve gurur duymaktayım. Ve duymaya da devam edeceğim.Rabbime şükrediyorum ki  Türkiye Cumhuriyetinde Ay Yıldızlı bayrağın altında Müslüman bir anne ve babadan dünyaya gelmişim.

Hiçbir insan doğduğu yerden dolayı da suçlanamaz. İnsan doğduğu yere görede üstün olmaz. Kimimiz Elazığ’da, kimimiz Hakkari’de ,kiminiz Karadeniz de,Kimimiz Eğe de doğmuşuz.Bu bizim zenginliğimizdir. Allah indinde üstünlük takvadadır. Ne İş aleminde, ne de siyasi arenada Kürt olduğumuz için önümüze hiçbir engel konulmuyor. Bizim Tekstil sektörü başta  olmak üzere alanında ciddi başarılar elde eden binlerce Kürt iş adamı özgürce işlerini yapıyor

Zeytinburnu  bazında süreci değerlendirirseniz neler söylersiniz ?

Ben Dahil partimizin Zeytinburnu teşkilatında bir çok Kürt asıllı meclis üyemiz var. Hatta seçim zamanında bir siyasi partinin ilçe başkanı bu durumu yadırgayarak konuşma bile yapmıştı. Ak Parti hiçbir zaman ırki olarak işlere bakmadı.Partimiz görevlere seçim yaparken ırka değil liyakat’a önem veriyor. Özetle ne ticari hayatımda nede siyasi hayatımda Ak Parti tarafından önüme hiçbir engel konulmadı. Belediye başkanımız Murat Aydın’ın Doğu ve Güneydoğu halkına ne kadar önem verdiğine en güzel örnek Belediye meclisimizin dağılımdır.İlçemizde düzenlenen bütün etkinliklerde hiçbir ayrım yapılmadan hep beraber kardeşçe ilçemizde yaşıyoruz.D

Sosyal medyada bazen Kürtleri ve Türkleri  karşı karşıya getirmek için paylaşımlar yapılıyor bu konuda neler dersiniz ?

Sizinle bu söyleşiyi yapmamın bir nedeni de bu tür yanlış ve hatalara dikkat çekmek içindir. PKK’  nın yıllardır Kürtleri ve Türkleri karşı karşıya getirmek için yaptığı çalışmalar  bir netice vermedi. Ama içimizdeki bazı beyinsizlerin akılları sıra ülkeyi savunuyoruz diyerek aralarına sızan provakatörlerin galeyanına gelerek sadece  doğulu oldukları için işyerleri yağmalanan ve arabaları parçalanan insanlarımızın karşı karşıya bırakıldığı duruma seyirci kalmamak için gazeteniz aracılığı ile kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışan  provakatörlere karşı dikkatli olunmasını istiyorum.

Son olarak neler söylemek istersiniz ?

Buldukları her yalan haberin doğruluğunu araştırmadan paylaşan arkadaşlarıma şunu söylemek isterim yalana aracı olan onu yapmış gibidir.Samsun’da Iraklı işçiyi samsunlular PKK’ lı yakaladı denildi. Şam da hırsızlık yapıp dayak  yiyen bir zat işte inşaatlarda çalışan Kürt vatandaşı bu hale geldi denildi. Bunlar gibi  yüzlerce hatta binlerce haber ile provakatörler toplumu birbirine düşürme peşinde bazı arkadaşlarımız bilerek bazıları da bilmeyerek ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara alet oluyorlar.

Ülkemizin çok hassas bir dönemde geçtiği bu günlerde herkes konuşmalarına ve paylaşımlarına dikkat etmesi gerekir.

Bir birimizin kötü taraflarını ve hatalarını araştırmayalım. Olumlu yanlarımızı  ve ülkemize katkı yapan özelliklerimizi ön plana çıkarmalıyız diyen konuşmasını şu şekilde  tamamladı. “ÜLKEMİZİN,EZANIMIZIN,BAYRAĞIMIZIN kıymetini hep beraber bilelim. Bugün hepimiz Suriye’de doktor olan,öğretmen olan,avukat olan yüz binlerce kişinin ülkelerinde huzur ve istikrar olmadığı için bugün inşaatlarda boğaz tokluğuna çalıştıklarına,hepiniz kendi çevrenizde şahit olduğunuz halde ülkemizin karışıklığa sürüklenmesine ses çıkarmayan her kes ALLAH korusun Suriyelilerin daha kötüsünü yaşayacağız. Onların sığınacağı Türkiye’leri  vardı. Allah korusun bizde ortam yaşanmaz hale gelirse  nereye sığınacağız ?

Son olarak Dinimiz,ülkemiz ve bayrağımız için şehit olan bütün şehitlerimize ALLAH’tan rahmet dilerim.

Ülkemizde ve coğrafyamızda artık insan kanı ve gözyaşı akmasın. Kurban kanı aksın ki  bayramları bayram gibi yaşayalım.

Kısa bir süre sonra idrak edeceğimiz mübarek kurban bayramımızın hayırlara vesile  olmasını dilerim.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim