Geleceğim Zeytinburnu Platformu kimsenin yapmadığı veya yapmayı gereksiz gördüğü çok mühim bir eksikliği giderdi

Değişim ve Gelişim Tarihi İçinde Zeytinburnu isimli kitabın yazarı Gazeteci Hüseyin Çetiner ‘in 2016 yılında 12 arkadaşı ile beraber kurduğu Geleceğim Zeytinburnu Platformu gelecek kuşaklara muhteşem bir belgesel hediye etti.

İstanbul Times Haber Merkezi / Müzeyyen Kurt 

Dron ile yapılan muhteşem çekimler ile hazırlanan belgesel filmin gala gösterimine 700 den fazla kanaat önderi ve Zeytinburnulu vatandaşlar tarafından izlendi.

Belgeseli izleyen herkes bu eserlerin Zeytinburnu ilçesinde olduğunu ilk kez derli toplu bir belgeselde izlediğimiz için çok mutluyuz. Hüseyin Çetiner ve emeği geçen yönetim kurulu üyelerine Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Sevim Akbay ve YİK üyelerine tarihi değerlerimize sahip çıktıkları için yürekten teşekkür ettiler.

Kurucu Başkan Hüseyin Çetiner neler söyledi ?

Değerli Geleceğim Zeytinburnu Platformu dostları, Hepiniz Gala Programımıza Hoşgeldiniz…

Geleceğim Zeytinburnu Platformu olarak amacımız geçmişimizi halkımızın dikkatine sunarak hem tarihi birikimlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak hem de bu tarihi yapılarımızı Turizme açarak halkımıza maddi kazanç sağlamaktır.

Zeytinburnu DİN TURİZMİ açısından çok önemli bir yere sahiptir İşte bizim üzerinde durduğumuz en önemli konu İstanbul’un 39 ilçesi içinde Tarihi mekan zenginliği bakımından 4. veya 5. sırada gelen bir ilçe olmasına rağmen nerede ise Yunan Turistler dışında başka turistleri ilçemizde görmemek bizi üzüyor.

Bu konuda çalışan hiçbir kurumun olmayışı beni ve arkadaşlarımı bu konuda çalışmaya itti ve 2016 yılında 12 arkadaşım ile beraber Platformumuzu kurduk.

Platformumuz ile güzel çalışmalara imza attık atıyoruz. Bizlerin yaptığı bu çalışmaları bir ajans yapsaydı EMİN OLUN ki işi yaptıran kurum veya kuruluştan milyonlarca dolar hizmet bedeli talep ederdi.

Biz ise aşkla şevkle kendi personelimiz ve imkanlarımız ile samimi ve içten bir şekilde çalıştık, çalışıyoruz ve çalışacağız İnşallah.

Hani bizde bir söz var ya İnanmak başarmanın yarısıdır diye. İşte Bizler er yada geç Zeytinburnu ilçemizde bulunan asırlık tarihi mekanlarımızı ve ülkemiz için güzel işlere imza atan ebedi şahsiyetlerimizi elimizden geldiğince yerli ve yabancı insanlara tanıtmaya gayret ediyoruz.

Bir örnek vermek gerekirse Amerika Birleşik Devletlerini 1765 Yılında Kuran GEORGE Washington’un piposunun sergilendiği müzeyi her sene milyonlarca kişi gezip milyonlarca dolar para kazandırdıkları, bizim Kazlıçeşme Camimiz ABD’nin kuruluşundan tam 313 yıl önce yapıldığı halde buradan halkımıza maddi bir değer değer kazandıramamak ayıp olarak bize yeter diyerek Geleceğim Zeytinburnu Platformunu kurduk.

İşte Bu platform ile tarihi mekanlarımızı ve ebedi şahsiyetlerimizi önce Zeytinburnu, sonra İstanbul, daha sonrada bütün Türkiye’ye ve dünya turizmine açmak için hep beraber elimizden geleni yapacağız inşallah.

Zeytinburnu Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Milli Eğitimiz, İstanbul Kültür il Müdürlüğü ve kültür bakanlığının da dikkatini ilçemizdeki tarihi mekanlara çekerek hep beraber daha ileriye gideceğimizden eminim.

Tanıtım filmimiz yarından sonra dijital platformlarda yayında olacak Hepinizin paylaşarak ilçemizin tanıtımına destek olmanızı bekler iyi seyirler dilerim.

Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Sevim Akbay ise şunları söyledi:

Değerli Protokol sayın katılımcılar hepiniz Zeytinburnu tarihi mekan tanıtım filim galamıza hoşgeldiniz.

Yıllar önce Şemsettin Sami İlköğretim okulunda müdür iken Merkezefendi tarih yazıyor konulu bir çalışma yapmıştık. O zaman İlçemizdeki tarihi mekan zenginliğini fark ettim.

Bir süre önce de en çok tarihi mekanın bulunduğu Kazlıçeşme mahallesinde bulunan Abay Ortaokulunda müdür iken yine yanı başımızda bulunan bir çok tarihi mekanın turizme açılmadığını görünce için sızlıyordu.

Hüseyin Çetiner başkanımızın ve 12 arkadaşının 2016 yılında kurmuş oldukları geleceğim Zeytinburnu Platformu’nun güzel işler yaptığını görüp takdir ediyordum . 2018 yılı ortalarında yaptıkları çalışmaları daha çok kişiye ulaştırmak ve istişarelerde bulunmak üzere 99 kişiden oluşan Geleceğim Zeytinburnu Platformu Yüksek İstişare Kurulunu kurduklarını görünce bu oluşumun ciddi işler yapacağına inandım. Böyle yararlı bir yapıda hizmet etmek istediğim Platformun yönetim kurulu üyesi olan Yeşiltepe Mahalle muhtarımız sayın Nediye Polat’a açtım. O da Hüseyin Başkan’a söylemiş bana YİK başkanlığı önerdiler. Ben de seve seve kabul ettim. Bugün güzel bir çalışma ile karşınızdayız. Biz kendimize çok ama çok güveniyor ve inanıyoruz. Sizde bize güvenin ve inanın. Bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür eder iyi seyirler dileriz.

Katılımcılar neler söyledi ?

  1. ölçer: Programda emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Böyle bir toplantıya vesile olduğu için sayın Hüseyin Çetiner’e ayrıca teşekkür ediyorum. Ölçer / CHP Zeytinburnu Başkan Yardımcısı

Habibe Serin: Film çok güzel olmuş. Tüm emeği geçen kişilere teşekkür ederim. Yüreğinize sağlık.

Tayfun Zorlu: Programda emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Böyle bir toplantıya vesile olduğu için sayın Hüseyin Çetiner’e ayrıca teşekkür ediyorum.

Ali Gündüz: Muhteşem bir sunumdu. Kurucu Baskanız Huseyin Cetiner ve YİK başkanımız Sevim Akbay i ve GZP üyelerini alkışlıyoruz...

Mehmet Aksoy: Hüseyin bey ve ekinine tebrikler. Singapur aslanı denilen ve milyonlarca turistin ziyaret ettiği 50 yaşında olduğu söylenen tarihi bir eser. :))

Alim Özdemir: Programda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Video detaylı olarak süper hazırlanmış çok beğendim.

Nail Beyazıt: Emeği gecen herkese çok teşekkür ederim. Allah birlik beraberliģimizi bozmasın.

Serhan Karatepe : Emeği geçen herkesin eline sağlık cenaze nedeni ile katılım sağlayamadım Emin’im güzel geçmiştir başarılar dilerim

İsmail Çelebi: Geleceğim Zeytinburnu Platformunun öncülüğünü yapan kurucu başkanımız sayın Hüseyin Çetiner beyefendiye ve ZGP’nin saygıdeğer yönetimine ve Yüksek İstişare Kurulu başkanına ve kıymetli YİK üyelerine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, gerekli mesajları verdiğimize inanıyorum, Zeytinburnu ilçemizde bu platformun çok güzel reaksiyon aldığını görüyorum. Zeytinburnu olarak birlik olacağız hep beraber tarihimize ve ilçemize sahip çıkacağız Hüseyin Çetiner beyefendiye tekrar tekrar teşekkür eder saygılarımı sunuyorum.

Kemal Yılmaz: Programın öncesinde ve sonrasında hazırlanıp sunum haline gelene kadar ve bu gecenin oluşumunda emeği geçen herkesin ellerine sağlık çok teşekkürler hepinizden Allah razı olsun hayırlı akşamlar bir daha buluşmak dileğiyle

Nazlı Erkılıç İleri: Emekleriniz için herkese teşekkürler.

Ayhan Özdemir: Hüseyin Çetiner kardeşime ve emeği geçenlere teşekkürler ediyorum. İyi ki varsınız.

İsmet Algül: Programda Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Böyle bir toplantıya vesile olduğu için Başkanımız Hüseyin Çetiner 'e ayrıca teşekkür belgesi için de teşekkür ediyorum.

Mustafa Dönmez: İlçe tarihinde yapılmayanı başaran Hüseyin Çetiner abimize ve platform yönetimini tebrik ederim. Muazzam bir belgeseldi.

Onur Dolar: Zeytinburnu sevdalısı GZP değerli başkanı Hüseyin Çetiner beye ve çok değerli yönetimine emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Çok güzel bir tanıtım filmi hazırlanmış bize ilçemizi en güzel şekilde tanıttı. Rabbim hayırlara vesile eylesin inşallah hedeflenen projelerin en kısa zamanda gerçekleşmesini nasip etsin.

Mürsel Sinan Uğursu: Bu önemli toplantıyı düzenleyen ve bizleri birçok konuda bilgilendiren değerli başkan Hüseyin Çetiner i ve emeği geçen herkesi candan gönülden kutlar şükranlarımı sunarım ayrıca erken ayrılmak zorunda kaldığım için hoşgörünüze sığınırım saygılar sunarım

Kimler Programa katılmıştı ?

MHP Zeytinburnu ilçe başkanı Reşat Ok ve Yönetimi, İyi Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Hasan Hoşben ve Yönetimi, Saadet Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanı Dr. Mikail Kabak ve Yönetimi, Yeniden Refah Partisi Zeytinburnu ilçe Yöneticileri,

CHP Zeytinburnu İlçe Başkan Yardımcısı Özgür Ölçer,CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Gülnar, CHP Zeytinburnu Gençlik Kolları Başkanı Erdem Dursun, CHP Yeşiltepe Mahalle başkanı Tayfun Zorlu, Gökalp Mahalle muhtarı Celal Ertuğrul, Yeşiltepe Mahalle muhtarı Nadiye Polat, Zeytinburnu Tüm Malatyalılar dernek başkanı Suat Sarıkaya ve yönetimi, Mimar Süleyman Uluocak, Doç.Dr. Fethi Yüksel, Dr.Reşide Yüksel, CHP Zeytinburnu Belediye Başkan adaya dayı Mithat Şahin, İş adamı Fuat Bodur, Özgür Terzi ,gazeteci Osman İslam ve Mehmet Alpay başta olmak üzere çok sayıda gala programına katıldı.

Program sonucu Yönetim Kurulu Üyelerine ve yüksek İstişare Kurulu üyelerine teşekkür belgeleri takdim edildi.

Kaynak: İstanbul Timse Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim