Kazak Vakfından Meydandaki Vatandaşlara Türkistan pilavı ikramı yapıldı

28 Eylül 2018' de başlayan ve 7 Ekim 2018' de yapılacak olan plaket takdim töreni ile son bulacak olan 15. Yöresel Günlerin 2. günü Orta Asya Coğrafyasına ayrıldı.

Orta Asya Türklerinin en güçlü kuruluşu olan Zeytinburnu Kazak Türkleri Vakfı standı doldu taştı. Vakıf başkanı Fazıl Toplu' nun konukları ile yakından alakadar olması işte Türk misafirperverliği budur dedirtti.

Fazıl Toplu ve Osman Kumandan'dan Konuklara Kımız İkramı

Kazak Türklerinin tanınmış siması eski Dil Gazetesinin imtiyaz sahibi ve Geleceğim Zeytinburnu Platformu Yönetim Kurulu üyesi Osman Kumandan'ın samimi tavırları ve Kazak Türkleri Vakfının standını ziyaret eden protokol üyelerine Türklerin Milli içeceği kımız ikram etmesi renkli görüntülere sahne oldu.

Kazak Türkleri Vakfı Başkanı Standlarını ziyaret eden Ak Partili vekli ve ilçe başkanına teşekkür etti

Zeytinburnu Kazak Türkleri Vakfı başkanı iş adamı Fazıl Toplu stantlarını ziyaret eden ve Kazakların Aksakallılarının halini hatırını soran Ak Parti İstanbul Milletvekili İffet Polat ve Zeytinburnu ilçe başkanı A.Selami Delibalta, İstanbul Times Yayın Grubu İmtiyaz Sahibi, Geleceğim Zeytinburnu Platformu Kurucu başkanı Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

Kazak standında Türkistan Pilavı ikramından sonra sahne alan Kazak sanatçılar milli çalgılıları dombra eşliğinde birbirinden güzel türküler söyledi. Yine milli kıyafetleri ile bir birinden güzel dansları ile meydana renk katan kazak folklor ekibi de alkış aldı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim