CHP İstanbul’u alacağız iddiasında

Yerel yönetim seçimlerine 11 ay kala Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul il başkanlığı ve bir çok ilçe başkanlığı 2019 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel yönetim seçimlerinde iştahlarını İstanbul için kabartmış durumda.

İstanbul Times Haber Merkezi/ Hüseyin Çetiner

CHP Örgütleri Çok sayıda yeni ilçeyi alacakları iddiasında

Daha önceki Belediye seçimlerinde Küçükçekmece ilçesini kendi örgüt içi çekişmesinden dolayı kaybettiği ifade edilen CHP’nin 2019’da yapılacak olan seçimde uygun bir aday ve meclis üyesi listesi ile Küçükçekmece başta olmak üzere, Üsküdar, Eyüpsultan, Zeytinburnu, Esenyurt’uın da dahil olduğu ilçeyi alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanacaklarına olan inançlarını koruyorlar.

2002 den sonra uygun olmayan yerlere verilen İmarlar Ak Partiyi zora soktu iddiası

Çevre konusunda kafa yoran meslek örgütlerinin ortak görüşü binlerce yıldır üç medeniyet tarafından imara açılmayan Ataköy Sahili, Basın ekspres uolu ve daha bir çok imar olmayan yere bas parayı al imarı şeklinde uygulanan yaklaşımdan sonra İstanbul’da nefes alacak yer ve ayak basacak kara parçasının kalmadığını iddia edenler muhalefet seçimde sadece bu konuyu layıkı ile incelese iktidara İstanbul’da zorda bırakacak bir sonuç alır görüşünde.

CHP Zeytinburnu İlçe örgütü 2019 seçim çalışmalarını başlattı

CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan ve ekibi kısa bir süre önce kongrelerini yaparak yenilendi. Kongreden sonra ilk kez Parti bayrakları kullanılmadan Zeytinburnu ortak noktasında birleşen yüzlerce kişiyi Öğretmenevinde kahvaltıda ağılayarak güzel mesajlar verdiler.

Grup Başkan Vekili Özgür Özel ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Zeytinburnu halkına seslendi
CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkan vekili Özgür Özel ,2014 seçimlerinde Ak Parti’de olan Belediye başkanlığını kazanarak önceki seçimde CHP de olmayan yeni bir ilçe ekleyen ve Kadir Topbaş görevden alındıktan sonra CHP’nin İBB' ye aday gösterdiği ve adı 2019 seçimlerinde CHP adayları arasında geçen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 29 Mart 2018’de Zeytinburnu Kültür Sanat merkezinde yüzlerce partiliye seslendi.

İşte CHP’ilerin 2019 seçimlerine yönelik mesajları

Zeytinburnu ilçe başkanı Metin Doğan yaptığı selamlama konuşması ile 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel yönetim seçimlerinde Zeytinburnu ilçe belediye başkanlığını almak için ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade ederek halkımızı 20 Yıllık AKP zulmünden kurtaracağız.

Zeytinburnu'nu da İstanbul'u da alacağız.Bu seçimde hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz.Hak hukuk adalet ve özgürce bir yaşam isteyen herkese gel diyeceğiz. Özetle AKP'nin yalan ve talanlarına Zeytinburnu ve İstanbul'da son vermek için samimiyetle çalışmalarımıza devam edeceğiz dedi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Bu inançlı Kalabalık Bu sefer Zeytinburnu tamam dedirtiyor

CHP Zeytinburnu ilçe yönetim kurulu üyesi Özgür Ölçer'in yapğtığı sunumda İlçe başkanı Metin Doğan'dan sonra CHP'li Beylikdüzü Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu 2014 yerel yönetim seçimlerinde Maalesef Ak Parti'nin elinde olan tek ilçe benim seçim kazandığım Beylikdüzünü aldık. Seçim kazanmak için her şeyden önce seçmenin gönlüne girecek çalışmalar yapacaksınız.
Biz 2014 seçimlerinde çok farklı bir çalışma metodu izleyerek % 8 geride olduğumuz seçimi % 13 oy farkı ile kazandık. Başarılı olmak istiyorsanız her şeyden önce parti içi çekişmenizi bitirmiş olacaksınız. Bu çok önemli bir konu.

Seçmen kendi içinde birlik olmamış bir partiye oy verirken düşünür. CHP Zeytinburnu ilçe örgütüne seçimi almak adına güzel taktikler veren İmamoğlu'nun konuşması sık sık alkışlarla kesildi.

Örgür Özel Ak Partiyi çok sert bir dille eleştirdi

2019 yılında ülkemiz 3 tane önemli seçim yaşayacak. Yerel yönetim seçimlerinde Referandum öncesi beraber çalıştığımız kesimler le beraber yine çalışırsak İstanbul ve Ankara'yı alacağımız anketlerde çıkıyor. İstanbul'u alan bir parti haliyle Türkiye'yi de alır.

Çünkü İstanbul küçük bir Türkiyedir. AKP'nin baskıcı yönetim şeklinde önce Zeytinburnu'nu akabinde İstanbul'u daha sonrada Türkiye'yi hep beraber kurtaracağız.

Bugün burada Zeytinburnu örgütümüzü çok kararlı,inançlı ve azimli gördüm. Bu kararlı , inançlı ve azimli çalışma devam ederse kesinlikle burada belediyeyi alırız şeklinde konuştu.
Özgür Ölçer daha sonra ülke yönetimi ile alakalı Ak Parti'yi sert sözlerle eleştirerek artık ülkeyi yönetemiyorlar.

Erdoğan bu kötü gidişin farkında. AKP Metal yorgunluğunu atamayacak ve seçimde seçmenden gerekli dersi alacaktır şeklinde konuştu.
Esprili bir şekilde 1 saate yakın örgüte hitap eden Özgür Özel'in konuşması da sık sık alkışlarla kesildi.

Ak Parti'de seçime diş biliyor, günde 20 saat çalışma sözü

Daha syerel yönetim seçimlerine 11 ay kalmasına rağmen alanlara inen CHP'nin çalışması karşısında Ak Parti'nin Zeytinburnu ilçe başkan adayı olarak ilan edilen Abdulselami Delibalta ise 8 Nisan 2019'da yapılacak olan Zeytinburnu ilçe kongredsinden önce teşkilat mensuplarına yaptığı konuşmada İl başkanımız Bayram Şenocak'a günde 20 saat çalışacağıma söz verdim. Eğer delege beni ilçe başkanı seçerse sizinle beraber günde 20 saat çalışacağız dedi.

Özetle 2019 seçimleri çok şeye gebe. Hangi parti seçmene hitap edecek bir program ile seçime girerse se önen ondan yana tercihini ortaya koyacağının ip uçları yavaş yavaş netleşiyor. Ramazan ayı ile beraber bütün siyasi partiler artık Mart 2019'da yapılacak olan yerel yönetim seçimlerine yönelik çalışmalarına başlayacaktır.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim