Yüksel Akgül: Dikey yapı hakkımız var ama biz yatay mimariyi tercih edeceğiz

Irmak Grup yönetim kurulu başkanı Yüksel Akgül Gazetemize şunları söyledi " Yıllar önce arsa sahibi ile protokol yaparak anlaştık. Bu alanı vakıftan kiralayan koopretif ile de anlaştık.
Resmi olarak bir belgeleri ve hakları olmamasına rağmen biz yine de yıllarca kooperatifin bir üyesi olarak çoluk çocuğunun rızkını buradan temin eden ensaf kardeşlerimizin gönül rızası olsun diye bekledik.
En son az sayıda kooperatif üyesi ile de helalleşerek beraber bir yemek yiyerek el sıkıştık şeklinde konuşan Irmak Grup Yönetim Kurulu başkanı Yüksek Akgül haklı olduğumuz halde beş sene bekledik ama sonuç güzel oldu şeklinde konuştu.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

Arsa sahibi Rum Vakfı ile anlaşan Irmak Group Yen yerin yanında ırmak Garden'i yapmıştı

Akgül konuşmasının devamında şunları söyledi: "Toplam kentsel dönüşüm alanımız 16.500 m2 büyüklüğünde bir arazi idi. Geçmşi yılarda bu arsanın bir dönümü Seyid Nizam vakfı külliyesine bağışlandı. Şu an bizim proje yapacağımız alan 8.500 m2 civarında. Burada 25.000 m2 inşaat yapaacağız.

Daha önce 27 göbekten peygamber torunu olduğu söylenen eski seyit Nisam camisi çok küçüktü. Zeytinburnu Belediye Başkanımız sayın Murat Aydın'ın himayaleri ve destekleri ile yapılan dönüşüm sayesinde ilçenin en büyük camisi olan yeni Seyit Nizam camisi yapıldı".

Proje çok tarihi bir loksayonda yapılıyor

Projemizin bir yanında Seyit Nizam Camisi,diğer yanında tarihi bir geçmişi olan Ermeni ve Rum mezarlığı çok yakınında binlerce yıllık surlar bulunmaktadır. Sur içi İstanbul'un en yakın lokasyonunda bulunan bir mekanda inşa edilecek yapımız dikey değil yatay konak tarzında olacak. Bina yükseklğimiz 5 ve 6 katı geçmeyecek.Osmanlı konak tarzı bir proje ile ilçeye güzel bir yapı kazandıracağız.

Akgül . Projemiz ile bölge cazibe merkezine dönüşecek

Yüksel Akgül Gazetemize şunları söyledi: "Şimdiden söylüyorum projemiz ile bu alan bir cazibe merkezi haline gelecek.Tarihi tekrar burada canlandırmayı planlıyoruz. Irmak Group iştirakleri olarak proje yaptığımız yerlerde kalıcı bir iz bırakmak istiyoruz.Bundan dolayı çevreye,tarihe saygılı az ve öz sayıda yapılar yaparak adımızdan söz ettirmek istiyoruz dedi.

Helalleşerek Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Yüksel Akgül helaleşerek işe başlamanın kendillerin için çok önemli olduğunu söyledi. Akgül arsa sahibi Rum vakfı ile beş sene önce anlaştıklarını bundan 2 sene önce de Run Vakfının kiracısı olan Seyitnizam Küçük Sanayi sitesi Yapı Kooperetifi yönetimi ile tahliye konusunda anlaştıkları zaman giriş çıkışları kapatarak yıkım yapabilecek iken bunu yapmayıp kanuni olarak muhatap olmamalarına rağmen kooperatif üyelerinin de rızasını almak istedikleri için beş sene beklediklerini ama ekonomik olarak zararları olmasına rağmen herkesin helalleşmesinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak gelinen noktada çok mutlu olduklarını söyledi.

Hiç bir projemizde 1+1 yok ve olmayacak

Biz hiç bir projemizde 1+1 gibi 0 +1 gibi komşulukla ilgisi olmayan projelere izin vermedik. Buradaki proje Osmanlı Mimarisine özgü bir proje olacak. Projenin altında siteden ayrı eski çarşı mantığı ile yapılmış ticari yerlerinin de olacağını iffade eden Yüksel Akgül plan proje yaparken muhteşem Seyit Nizam camisinin görüntüsünü ön plana çıkarmak için çalıştıkllarını ifade etti.

Bu çalışmalarımızı proje tanıtımı yaparken size sunma imkanımız olacak şekline sözlerini tamamladı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim