Okul Müdürü Nermin Akçay Ülkemize nitelikli personel yetiştirmenin gayretindeyiz dedi

Okul Müdürü Nermin Akçay konuşmasını yapmadan önce Halk Eğitim Müdürlüğü kursiyerlerinin yapmış olduğu resim sergisini Milli Eğitim Şube Müdürü Kâzım Yoldaş ile beraber kurdelasını kesti.

İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu

Akçay yaptığı konuşma’da Öğrencilerimizin İDMİB’in katkı ve destekleri ile yapmış olduğu ve Türk Cumhuriyetlerinden giyilen deri giysilerinden oluşan yıl sonu defilemiz ile ürünlerimizi beğenilerinize sunuyoruz. Amacımız derimizi moda ile buluşturup katma değeri yüksek ürünlerin tasarımını yapıp iş aleminin hizmetine sunmaktır. Bu defilede sergilenen ürünlerin çizim, tasarım ve dikimi öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından kendi okul atölyemizde yapışmıştır. Saraciye kısmı ise başka atölyelerde öğrencilerimiz tarafından üretilmiştir. Bize desteklerini esirgemeyen İstanbul Deri Mamulleri İhracatçılar Birliği’ne huzurunuzda teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra Zeytinburnu ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kâzım Yoldaş’ta kısa bir selamla konuşması yaparak Meslek Lisesi Memleket meselesi diyerek gelişmiş ülkelere baktığınız zaman meslek liselerine önem verdiklerini görürsünüz dedi.

Daha sonra İDMİB temsilcisi bir konuşma yaparak nitelikli iş gücü her sektör için çok önemlidir. Biz de sektörümüze katkı sunmaları adına lisemiz ile sürekli iletişim halindeyiz. Sektör bir ara sıkıntılı idi şu an yeniden toparlanıyor. Katma değeri yüksek ürünler ile hak ettiğimiz yere geleceğiz dedi.

Daha sonra Türk Devletlerinin bayrakları altında defile yapıldı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim