Zeytinburnu Ordulular dernek başkanı Recai Memiş Uluocak’a Başarılar diledi

Proğramın İlk selamlama konuşmasını yapan Zeytinburnu Ordulular Dernek başkanı Reaci Memiş hemşehrisi Süleyman Uluocak başta olmak üzere bütün misafirlere hoşgeldiniz dedi. Memiş sözlerini şu şekilde devam ettirdi. ”Bizler dernek olarak her siyasi görüşe kapımızı sonuna kadar açıyoruz.

Bugün Millet İttifakı Zeytinburnu Belediye Meclis üyesi değerli hemşehrimiz sayın Mimar Süleyman Uluocak ve arkadaşlarını bizi ziyaret ederek çalışmaları hakkında sunum yapacaklar. Ben kendilerine başarılar dilerdim dedi.

Uluocak bizim kentsel dönüşüm modelimizde hak sahipleri bir kuruş fark ödemeyecek dedi

Mimar Süleyman Uluocak Zeytinburnu halkının şu an en konuştuğu konu olan kentsel dönüşüm ile alakalı şunlar söyledi “ Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümün istenilen oranda olmayışının en önemli sebebi Belediye’nin Müteahhit ile hak sahipleri arasında garantör olmayışıdır dedi.

Biz Belediyeyi alırsak hak sahipleri ile müteahhit anlaştığı zaman hak sahipleri tapılarını belediye verecekler biz de Zeytinburnu’lu olmak üzere Müteahhitlerden gerekli güvenceyi alıp kentsel dönüşüme başlamalarını isteyeceğiz dedi. Bu şekilde işler daha sağlıklı ve hızlı yürüyecek dedi.

Uluocak bu sistem de herkes mutlu ve kazançlı olacak. Belediye olarak biz dönüşümü yaptığımız için kazançlı olacağız.

Hak sahipleri hiçbir fark ödemeden depreme dayanıklı konutlarda ikamet edecekleri için kazançlı olacak.

Müteahhit de devletin kendisine verdiği % 35 artış ile para kazanacağı için kazançlı olacak. Burada bütün taraflar memnun olacağı için kentsel dönüşüm daha hızlı olacak dedi.

Uluocak eleştirilere açık olacağız herkesi dinleyeceğiz dedi

Soru sorun katılımcıların her sorusuna samimi ve içten cevaplar veren Mimar Süleyman Uluocak bizim görevimiz halka kızmak ve azarlamak değil sorunlarına çözüm üretmektir dedi.

Bir katılımcının Ak Parti adayı askeriyenin yerine millet bahçesi yapacağını söylüyor siz kazanırsanız buraya ne yapacaksınız dedi.

Uluocak burasını TOKİ Kalekol karşılığında askeriyeden aldı. 30 dönümüne yaptığı harcamaların karşılığın almak için konut yapacak diğerini de Zeytinburnu Belediyesine park, ve sosyal donatı yapak için verecek.

Burada yapılacak olan çalışmalar TOKİ’nin yaptığı konutlara değer katacak sosyal donatılar olacağı için sorun yok. Ama Eğer biz kazanırsan dosyaları önümüze alıp inceleyeceğiz. Beleidye başkanımız Sayın Dr. Adil Emecan’da halkımız için ne uygunsa ona karar verecektir dedi.

Toplantıda bir çok soru soruldu.Miİmar Süleyman Uluocak hepsine cevap verdi.

CHP Zeytinburnu Belediye Meclis üyesi iş adamı İlkay Biber de Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın’ın kentsel dönüşüm den dolayı ilçe halkının 20 senesini çaldığını söyledi.

Eski Ak Parti Zeytinburnu eski ilçe başkan yardımcısı Ordu dernek üyesi Hasan Memiş’te Ak Parti’nin Zeytinburnu’na çok şey kattığını ifade ederek kimse Ak Parti bir şey yapmıştır diyemez açıklaması yaptı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim