Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek Abdin Kahraman ve ortağına hayırlı ve bol kazançlar dilerim duası ile kurdelayı kesti...

Açılışa katılan İstanbul Eyüpsultan kaymakamı Abdullah Dölek şunları söyledi "Hatay'da görev yaptım. Abdin Kahraman ve ailesini Hatay'dan tanırım. Kendileri Künefe'nin krallarıdır dersek abartı olmaz.

Bugün de İstanbul Zeytinburnu ilçesinde gayet modern konutların ve şık cadde dükkanlarının bulunduğu bir lokasyon olan The Veliefendi Cadde dükkanlarında Hatay Künefe Dünyası markası ile çok nezih ve şık bir mekan tasarlamışlar. Kendilerine bol ve bereketli kazançlar dilerim şeklinde konuştu.

Katar İstanbul Başkonsolusu da mekanın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Mekanın sahibi kurucu Ortak Abidin Kahraman İstanbul Times Tv den Hüseyin Çetiner'e şunları söyledi :

Bu önemli günümüzde vakit ayırıp açılış kurdelamızı kesen Eyüpsultan Kaymakamımız sayın Abdullah Dölek ağabeyimize, Katar Devleti İstanbul Başkonsolosu başta olmak üzere burada isimlerini veremediğimiz çok sayıda değerli dostumuza aracılığınız ile teşekkür etmek isterim.

Künefe ile alakalı kısa bir bilgi vermek gerekirse de şunları söylemek mümkün "Künefe'nin asıl yapıldığı ilk yer Filistin topraklarıdır. Oradan Şam ve Halep'e gelmiş, Halep'den Hatay'a bizim dedelerimiz tarafından getirilmiştir.

Filistin ve Suriye'de İrmik ile yapılan Künefe Hatay'da daha da gelişerek tel kadayıf ile yapılır oldu.

Bizim Hatay, İstanbul, Malatya, Kayseri, İskenderun başta olmak üzere Türkiye'nin bir çok yerinde farklı, isimlerle şubelerimiz var.

Biz kesinlikle künefelerimizi dondurulmuş ürünlerle değil her gün kendimiz tel kadayıfımızı yaparak ürünlerimizi üretiyoruz.

Kullandığımız tereyağı, un ve diğer bütün malzemelerimizi Hatay'dan getiriyoruz. Amacımız kalitemizden taviz vermeden Hatay Künefe Dünyası markamızı daha da ileriye götürmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Zeytinburnu halkı başta olmak üzere bütün İstanbul halkını Hatay Künefe Dünyası mekanımıza bekliyoruz."dedi.

Müşteriler ne dedi ?

Hakkı Ertunç şunları söyledi "Çiğdem İnşaat Emlak'în sahibi olarak Hatay Künefe Dünyası ile komşuyum. Her nekadar mekanın resmi açılışı 28 Nisan 2019'da yapıldıysa da burası 15 gündür hizmet veriyor. Ben de Sık sık misafirlerim ile buraya gelip Hatay'ın o nefis lezzetlerini tadıyorum. Mekanın Kurucu ortağı Abidin Kahraman ve ortağına bol ve helal kazançlar dilerim. Künefe severler artık Hatay'a değil Sümer Mahallesi Prof.Dr.Turan Güneş Caddesi The Veliefendi evlerinin altında açılan Hatay Künefe Dünyasına gelmeleri yeterli diyorum" şeklinde konuştu.

Zeytinburnu Kitabının yazarı Gazeteci Hüseyin Çetiner'de şunları söyledi:

"İstanbul'un bir çok mekanında künefe yedim. Ancak Hatay Künefe Dünyası'nın Zeytinburnu mekanında yediğim künefe muhteşemdi. Hatay tadında Künefe yemek isteyen dostlarımızın mutlaka buraya gelip bu nefis tatları denemelerini tavsiye ederim" dedi.

İşte iletişime geçmeniz için adres:

Hatay Künefe Dünyası

Sümer Mahallesi Prof.Turan Güneş Caddesi The Veliefendi Evleri Cadde dükkanları G1 Ticaret Apt.Altı NO:57/A Zeytinburnu/ İstanbul Tel: 0212- 665 22 22 GSM: 0536 - 959 52 35

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim