Başkan Yılmaz Zeytinburnu’nun çehresi benim  dönemimde değişti dedi

Eski Zeytinburnu Belediye başkanı Hasan Yılmaz şunları söyledi “ Ben Zeytinburnu ilçesinin bir çok sorun ile boğuştuğu bir dönemde yani 1989 ile 1994 arası başkan oldum. O zamanlar Kumcular, Deri Fabrikaları ,Bostan Hali , Topkapı Otogarı gibi bir çok sorunlu yapı Zeytinburnu ilçe halkını olumsuz etkiliyordu. Üstelik Anakent belediyesi ve merkezi hükümet başka partilerde idi. Meclis üyesi dağılımında benim başkan seçildiğim partinin 13 diğer muhalefetin ise 18 meclis üyesi vardı. Bütün bu problemlere rağmen  ilçenin bir çok önemli sorununu çözdüm. İkinci dönemimde parti içi ön seçimde   sorun yaşamasaydım yine Zeytinburnu halkı beni seçerdi. Ama kısmet değilmiş  halkıma zor şartlara rağmen 5 yıl boyunca hizmet ettim” dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Müzeyyen Kurt 


Peki başkanım Biz Zeytinburnu Tarihi mekanlarını yerli ve yabancı insanlara tanıtmak ve ilçeye değer katmak adına Geleceğim Zeytinburnu Platformu’nu (GZP) kurduk bu düşüncemizi nasıl buluyorsunuz sorumuza ise şu cevabı verdi

“Çok güzel ve yararlı buldum. İnsanların doğdukları ve doydukları yere sahip çıkmaları  gayet güzel.  Zaten ben de 2.dönemimde başkan olabilseydim  bu tür sosyal çalışmalara ağırlık verecektim. Yerli ve yabancılar için Zeytinburnu’nu bir cazibe merkezi haline getirecektim ama parti için ön seçimde çıkamadığım için bu düşüncemi gerçekleştiremedim. Siyasiler ve bürokratlar her şeyi görüp düşünecek uygun ortamı bulamayabilirler.

Sizin platform, dernek veya vakıfların  düşüncelerini yetkililere aktarması ve bulundukları yerin daha da güzelleşmesi adına  yapacakları tanıtım çalışmalarını çok kıymetli buluyorum.  Geleceğim Zeytinburnu Platformu  olarak güzel çalışmalara imza atacağınızı umarım bütün arkadaşlarınıza başarılar dilerim
” dedi.

Gündem Programı sonunda Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP) başkan yardımcısı MÜzeyyen Kurt ve yönetim kurulu üyesi Çağla Pekgüleç'de Başkan Hasan ile tanışarak Pltaformun çalışmalarına deetek istedi. 

Yılmaz 16 Nisan 2017’ de yapılacak olan referandum’ da ülkenin geleceği adına Hayır oyu kullanacağını açıklayarak Geleceğim Zeytinburnu Platformu’nu (GZP) yapacağı toplantıya katılacağını ifade ederek İstanbul  Times Gazetesi  ve Web televizyonunu kutladı.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim