Zeytinburnu Kaymakanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan AYYILDIZ'ın koordine ettiği program katılımcılardan tam not aldı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Alpay 

Gösteri ve sergi öncesi Zeytinburnu Şemsettin Sami İlkokulu'nun 15 öğrenci ve bir eğitimcisinin oluşturduğu Mehteran Takımı hünerlerini ortaya koydu.

Programın sunuculuğu Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mehmet Sena HASANOĞLU tarafından yapılırken, İşaret Eğitimi ve Dili eğitmeni Gökben KELEŞ tarafından da programda duyma engelli kursiyer ve davetliler için sahneden görsel anlatımlar yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi'nin yıl sonu final programı iki aşamalı olarak düzenlenmişti. !

ilk etapta eğlence ve gösteriler ve sertifika temsili töreni. 2 etapta ise kursiyerlerinin hünerlerinin sergi gezimi vardı. Programa Kaymakam Ali Taşkın BALABAN, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Zeytinburnu Askerlik Şube Başkanı Personel Albay Halil AKAR, İlçe Emniyet Müdürü Cenk ÖZMEN, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Faruk TOSUN ve Şube müdürü Kazım YOLDAŞ, okul müdürleri, kursiyerler ve davetliler iştirak ettiler.

H.E.M ve ASO Zeytinburnu Müdürü Orhan AYYILDIZ açılış ve selamlama konuşması yaptı.

AYYILDIZ özetle " Eğitimin tabana yayılması ve kişisel becerilerin arttırılması için kursiyerlerın sosyal ve kültürel çalışmalara hayli ağırlık verdik. Kursiyerlerimize sosyal yaşam kolaylıkları sağlamak amacıyla okuma yazma eğitimi ile destek sağlamak, gelenek ve ananevi bilgilerin kuvvetlenmesini sağlamak, yaşatmak, bu konularla ilgili onlarca kurs açmak ve de başarı sağlamak hepimizin onurlanacağı bir durumdur. Bu eğitim döneminde 324 mesleki, 327 genel 38 okuma yazma ve de 14 seviye tespit sınavları sonucu 703 adet kurs ve toplamda 12.518 kursiyer sayısına ulaşmış durumdayız. Bu kursiyerlerimizden 9.475 kişi sertifika almaya hak kazanmışlardır. Yabancılara yönelik Türk dili kursu, açık ortaokul öğretimi için 121.21 açık lise öğretimi için de 17.362 kayıtlı öğrenci mevcudumuz olmuştur.

Eğitimlerimiz için destek sağlayan herkese ve kursiyerlerimize, öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ederiz" dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim