Meclis 1. Başkan vekili Cemal Merdan’ın Yönettiği Toplantıda Murat Aydın’da bir konuşma yaptı

Ak Parti ve CHP meclis üyeleri önce kendi parti guruplarında durum değerlendirmesi yaptı. Daha sonra her iki partinin meclis üyeleri toplantı salonuna geçti. CHP Meclis Grup Başkanı Hasan Hüseyin Üsküdar bir konuşma yaparak Kurban bayramı ve 30 Ağustos zafer bayramının hayırlı ve uğulu olmasını diledi.

Daha sonra Ak Parti Grup başkan vekili Mehmet Altuntaş’ta geçen bayram aramızda olan bu bayram hakkın rahmetine kavuşsan meclis üyelerine rahmet diledi.

Daha sonra Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın birer konuşma yaparak kardeş Belediye Başkanı olan Filistin Beyt Hanun Belediye başkanı Muhammed Nazik El Gafari’ye hoş geldiniz dedi.

Akabinde de 2006 yılından beri kardeş belediyeyiz bir birkaç kez oraya gitmeye çalıştık ancak İsrail’in ambargosu nedeni ile gidemedik. Aldığımız bilgilere göre Beyt Hanun halkı adeta bir açık cezaevinde gibi yaşıyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç 

Ayni yardım ulaştırmak oldukça zor. Biz de kardeş belediye olmamız nedeni ile nakdi yardımlarımızı Kızılay aracılığı ile yapıyoruz dedi. Murat Aydın sözlerini Zeytinburnu Beleidye meclisi olarak CHP ve Ak partili üyelerin orak kararı ile güçleri oranında katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Başkan Aydın Filistinde yaşamak başlı başına bir mesele. Bu durum Beyt Hanun için daha da zor.

Kardeş Filistin Beyt Hanun Belediye başkanı Muhammed Nazil El Gafari’de çok zor şartlar altında ayakta kalmaya çalıştıklarını günde sadece 4 saat elektrik olduğunu ifade ederek yaşama savaşı erdiklerini belediye çalışanlarının maaşları için yardıma ihtiyaçlarını olduğunu kardeş Zeytinburnu Belediyesinin çalışanlarının maaşlarının % 30’u kadar destek sunmasını talep etti.

CHP Grup Başkan vekili Filistin konusunda her zaman ve her türlü olumlu karara destek olacaklarını söyleyerek başkan iyi dileklerini iletti.

Daha sonra Hatıra Fotoğrafı ile toplantı son buldu.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim