İşte Ensar Vakfı Zeytinburnu Şube başkanı Ali Faik Biçer’in açıklamaları

Vakfımız; ülkemiz insanının manevî dinamiklerini zenginleştirmek, ilmi, fikri ve ahlaki yönden gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 1979 yılında kurulmuş ve kurulduğu günden bu güne dek bu amaca ulaşabilmek için çeşitli alanlarda faaliyet göstermiştir. Halen Türkiye genelinde YÜZLERCE şubesi ile hizmet vermekte olan vakfımız, son yıllarda ise daha kaliteli ve verimli hizmet sunabilmek için bir alanda uzmanlaşma yolunu tercih etmiş, "din ve ahlak eğitimi" ile "değerler eğitimi" konusunu ulusal ve uluslararası düzeyde kendine amaç edinmiştir.

Vakfımız, uzman olduğu alanlarda teorik ve pratik çalışmalar yapmak, bu konuda araştırma yapanları desteklemek, öğretmen ve öğretmen adayları ile üniversite öğrencilerine eğitim desteği sağlamak gayretindedir. Bilgiyi bu günden yarına sağlıklı bir şekilde ulaştırmanın sorumluluk ve bilinciyle, çalışma alanı içine giren konularda ‘bilgi ve verilerin toplandığı bir merkez olmak’ yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerlemekte ve bütün faaliyetlerini bu amaç doğrultusunda gerçekleştirmektedir…

Din ve Değerler eğitimi alanında ilmi ve akademik pek çok faaliyetin yürütüldüğü vakfımız bünyesinde öğrencilerimize aynı zamanda, nitelikli ve ileri seviyede pek çok dil eğitimi verilmekte, temel İslami ilimler ve sosyal bilimler alanlarında da eğitim seminerleri düzenlenmektedir.

MİSYON

Ensar Vakfı; insani değerlere bağlı bir nesil yetiştirmek amacıyla, nitelikli akademik çalışma ve sürekli proje geliştirerek, özelde gençler olmak üzere toplumun tüm sosyal katmanlarına eğitim, yayın, organizasyon faaliyetleri ile hizmet sunan bir vakıftır.

VİZYON

Din ve değerler eğitimi alanında ulusal ve uluslararası düzeyde, değerlerine bağlı, entelektüel birikim ve akademik başarısıyla gelecekte söz sahibi olacak en yetkin vakıf olmak.

Ensar vakfı Zeytinburnu hakkında

Ensar vakfı Zeytinburnu şubemiz 18/05/2015 tarihinde rahmetli Av. Fahri Biçer kardeşimizin başkanlığında kurulmuştur. (Allahtan rahmet diliyorum) Vakfımıza emeği çok büyüktür. Daha sonra şu an bizlerle olan ilçemizin değişik konumlarda görev yapmış bu kardeşlerimizi bir araya getirmiştir. Bizlerde bu ekibin yeni başkanı olarak görevimizi ifa etme gayreti içindeyiz..

REFERANDUMDA GÖRÜŞLERİMİZ

Nisan 2017’ de yapılacak referandum da vakfımızın görüşlerini açıklamak isterim. Ülkemizde geçmiş dönemlerde yaşanmış hadiseleri düşünürsek, bir daha bunları yaşamamak adına görüşümüz bellidir..“ hızlı karar verebilen Kavgasız, barış içinde müreffeh bir Türkiye için, ekonomik açıdan dünyanın sayılı ekonomileri arasına girebilmemiz için, çift başlılığın ortadan kalkması gerekmektedir.16 Nisan tarihindeki referanduma “Evet” diyeceğiz.

Referandum süresince okumadan, akla takılan olumsuz yorumların aksine halkımız kimi isterse onu seçecek. Tek adamlık diktatörlük gibi ifadelerin adaletle bağdaşmayacağı ve doğru olmadığı aşikardır. Bu sistemle yüzde 50 nin üzerinde oy alan cumhurbaşkanı olacaktır. Milletimize güveniyoruz ve verdiği karar ne olursa olsun başımızın üzerinde yer bulacaktır.

Ülkem 1990 ile 2002 arasında 12 hükümet kurdu. Kurdu diyemiyorum; krizler ve kaoslara yol açtı. Hükümetler arasında 1 yıl civarında seyir etmiştir. Kısa dönemlerde kurulan bu hükümetlerden icraat beklemek bir hayaldir.” Sandıktan çıkacak “Evet” kararı bu ülkenin geleceği için elzemdir. Siyasi kavgaları olmayan yönetimin ülkemizin geleceği ile alakalı alacağı kararları ülkemizin huzurunu ileri noktalara götürecektir.

1980 darbesinin Anayasa ile yönetiliyoruz. Bir an önce bundan da kurtulmalıyız. Sivilleşmeliyiz..kimseyi kararından dolayı yargılamamalı kardeşliğe zeval vermemeliyiz..

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve siyasilerimiz bir çok toplantı vesilesiyle defalarca açıkladı. Bu bir rejim değişikliği değildir. Bu bir sistem değişikliği hiç değildir.. Siyasi istikrarımız ve buna bağlı olarak ekonomik istikrarımızın sağlıklı işlemesi için bu bize özgü sistemin hayata geçmesi şarttır.

Biz ülkemiz insan kaynağına güveniyoruz.. muhalif düşünceye sahip vatandaşlarımız tarafından tereddüt konusu olan konulardan biride …Sayın cumhurbaşkanımızdan sonra ne olacak sorusunun cevabı; bu ülke ihtiyaç hasıl olduğunda nice çalışkan, canını feda edebilen vatan evladını tarih sahnesine çıkarmıştır… İslam ın temsilcisi Türkiye küresel güçlerin art niyetini geçmiş dönemlerde olduğu gibi yakın zamanda 15 temmuz da gerçek yüzünü görmüştür..bu milletin her yaşta ,her yöreden evladı Tankların önüne yatarak demokrasiyi korumuş,

Ülkemin insanı yüz binlerce kahramanıyla tüm dünyaya gerçek gücünü göstermiştir.

&REJİM DEĞİL SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ

&GÜÇLÜ DEMOKRASİ

&TERÖRLE DAHA ETKİN MÜCADELE

&KOALİSYONLARIN OLMADIĞI BİR ÜLKE

&BAĞIMSIZ YARGI

&DAHA İYİ BİR HİZMET

İÇİN

ENSAR VAKFI ZEYTİNBURNU OLARAK BİZE “EVET” DİYORUZ….

İşte Ensar Vakfı Zeytinburnu Şube Yönetim Kurulu Üyeleri

ENSAR VAKFI ZEYTİNBURNU ŞUBESİ İDARE HEYETİ ASİL

ALİ FAİK BİÇER : SANAYİCİ

YÜKSEL AKGÜL : İŞ ADAMI

MUSTAFA YILMAZ : EĞİTİMCİ

AYDIN ÇIĞRIKÇI : MAŞİ MÜŞAVİR

MUSTAFA YİĞİT : İŞ ADAMI

ENVER TUNCER : İŞ ADAMI

AYHAN BALCI : İŞ ADAMI

SELAHATTİN BEYDAŞLI : MALİ MÜŞAVİR

TAHSİN OCAK : YÖNETİCİ

İDARE HEYETİ YEDEK

MAHMUT ŞENGÜL : İNŞAAT MÜHENDİSİ

ARİF ŞENGÜL : SANAYİCİ

İSMAİL SAKA .: İŞ ADAMI

MURAKABA HEYETİ ASİL

ÖZCAN DOĞAN : İŞ ADAMI

HASAN ÜRÜN : İŞ ADAMI

MURAKABA HEYETİ YEDEK

NECDET BAYKAN : İŞ ADAMI

Editör: TE Bilisim