Zeytinburnu Adile Mermerci Anadolu Lisesi, İhsan Mermerci Anadolu Lisesi, IDMİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İMKB Lisesi, Veliefendi İmam Hatip Lisesi’nde nimetlerin farkındalığı konusu ile alakalı bilgiler verildi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu

Aynı okullarda “Efsane Ol Adim At İz Bırak” proğramları da yapıldı.

Nimetlerin farkındalığı anlatılırken Afrika’da yokluk ve sefaletle mücadele eden kardeşlerimiz varken bizim nimetleri çöpe atmamızın ne kadar yanlış olduğu vurgulandı. Adil bir dağılım ve dünya düzeni olmuş oslaydı kimse açlıktan ve susuzluktan hayatını kaybetmeyeceği anlatıldı.

Gençlere sahip oldukları nimetlerden hesaba çekileceklerini bundan dolayı nimetleri kullanırken ölçülü olmaları anlatıldı.

Efsane ol adim at iz bırak programında üretmeyen toplumun kalkınamayacağı vurgulanarak merhum Prof.Dr. Necmettin Erbakan hocanın Ağır Sanayi Hamlelerini hayatı boyunca neler yaptıklarını, başarılarını ve ilim adamı kişiliğini hakkında gençlere isterseniz sizde böyle bir lider olabilirsiniz denilerek önlerine bir örnek konulmuş oldu.

Erbakan Vakfı Zeytinburnu Şube başkanı Mali Muşavir Onur Dolar bu tür yararlı ve faydalı çalışmalara devan edeceklerini ifade ederek katkı sunan herkese teşekkür etti.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTAH)

Editör: TE Bilisim