İşiniz rast gitsin, kazancınız bereketli ve helal olsun

İstanbul Times Tv olarak bu güzel geleneği Zeytinburnu Seyitnizam Tepebağ Dutluk Camisinde Cuma günleri uygulamaya koyan Cami’nin Dernek başkanı Hüseyin Çetiner’e şunları söyledi “Benim adım Ayhan Özdemir Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesinde bulunan Tepebağ Dutluk Camisi Dernek başkanıyım. Aslen Isparta Yalvaçlıyım orada yıllardır esnaf kardeşlerimizin sabahları işyerlerini açınca kazançlarının bereketli, bol ve helal olması için dua ettiklerini görür uygulamayı çok beğenirdim.

Cami dernek başkan olunca bu güzel geleneği burada uygulamayı düşündüm.

İlk olarak Camimizin imam hatibi İbrahim Köse hocama durumu ilettim. Hocam de gayet güzel olur ama bunun kararını ancak müftümüz verir dedi. Bunun üzerine hizmet aşkı ile dolu olan İlçe Müftümüze gidip durumu anlattık. Kendisi de gayet güzel bir uygulama olacağını söyleyerek olur verdi. Biz de Cuma günleri saat 10.00 da Seyitnizam Bilgi Evinin önünde duamızı yaparak esnafımıza bereketli kazançlar diliyoruz dedi.

Özdemir ayrıca Cami içinde 220 anne ve çocuklarına Kur’an ve dini eğitim verdiklerini, Caminin çok amaçlı salonunda ise taziye yemekleri, Mevlidli düğünlere de ev sahipliği yaptıklarını ifade ederek burada halkın bir çok ihtiyacını giderdiğini camilerinde de sadece namaz kılınan bir yer olmaktan öte helal bir çok çalışmanın yapıldığını ifade ederek sadece Seyitnizam ‘da yaşanan cemaate değil ilçenin diğer mahallelerinde yaşayan diğer vatandaşlara da hizmet verdiklerini söyledi.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim