Akgül: 94 Yılda 18. Hükümet olması gerekirken 65.Hükümetin kurulmuş olması Parlamenter sistem de sorunlar olduğunu gösterir

Caddelerde ve sokaklarda bazılarının iddia ettiği gibi yeni sistem ile kesinlikle  tek adam devri başlamayacak. Aksine haklın yarıdan fazlasının desteğini alan bir kişi halkın % 51 tarafından kabul edilirse ülke yönetimi 5 yıllığına ona verilecek. Seçilen bu kişi halka karşı  kendisini sorumlu hissedeceği için yapacağı bütün çalışmalar halkın huzuruna yönelik olacağı kesin.

İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu

Yüz yıllarca sonra kurmamız gereken 65.hükümeti 2015 yılında kurmuşuz. Ortalama olarak her hükümetin süresi 14 ay gibi kısa bir zaman dilimine tekabül ediyor. Bu sürede seçilen kişiler ancak  tebrikleri kabul eder ve  işini tanımaya çalışır. Tek başına güçlü bir lider ve 5 yıl kesintisiz hizmet için EVET dememiz gerekiyor.

Halk iradesine kimse müdahale etmesin diye EVET

Çok Partili sisteme geçtiğimiz 1950’ den bu yana her 10 senede bir halkın parası ile alınan silahlar ve halkın evlatları ile bazı art niyetli asker ve sivil destekçileri tarafından seçilen hükümetlere karşı antidemokratik bir şekilde yapılan darbelerden kurtulmak için EVET.

Ülkeyi en az %  51 ‘in onayını alan seçilmiş Cumhurbaşkanı yönetsin diye EVET

Rahmetli Bülent Ecevit % 21.75 oy aldı ve bu ülkenin başbakanı oldu.  Yeni sistemde en az % 51 seçmenin oyunu alamayan  ülkeyi yönetemeyecek.

İşte CHP ve hayır diyen diğer partiler hiçbir zaman bu oy oranına kavuşamayacakları için halkın yararına olan yeni sisteme karşı çıkıyorlar.

Bu doğru değil. Bu ülkede yaşayan bir siyasetçi ve iş adamı olarak huzur, güven ve istikrarı istemek hakkım değil mi ?

Ben yeni sistemin daha iyi olacağına inandığım için EVET diyeceğim

Anayasa değişikliği için getirilen 18 maddeyi  defalarca okumuş birisi olarak  iddia edildiği gibi bu sistem tek kişiye değil en az halkın % 51’inin temsil edildiği bir sisteme bizi götürüyor.  Madem ki bu sistem kötü ve ülkenin zararına olacaksa  ülkemizi bölmeye çalışan terör örgütleri neden EVET değil de hayır dediklerini seçmenimiz sorguluyor ve gereğini yapacak.

Güneş balçıkla sıvanmaz ve halkımız neyin ne dolduğunu  çok iyi biliyor. Hayır diyeceğini ifade edenlerin büyük çoğunluğu bile cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın samimiyetinde şüphe etmiyor.

İnşallah halkımız 16 Nisan 2017’de sandığın başına gidince ülkesinin geleceği için EVET mührünü vuracak ve hep beraber ülkemizi şaha kaldırmak için el birliği ile çalışacağız diyen Bilal Akgül Allah ülkemizi kazdan beladan korusun sözleri ile konuşmasını bitirdi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim