Genciyle yaşlısıyla binlerce vatandaşın aynı masada buluştuğu Sokak İftarları’nda bir araya gelen Zeytinburnulular, Sümer Mahallesi’nde iftar yaptı. Sokakların rengarenk ışıklarla donatıldığı sofrada bir arada olmanın mutluluğunu yaşayan komşular, senede bir kez de olsa aynı masayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Akşam karanlığında sokakta olmayı fırsat bilen çocuklar ise arkadaşlarıyla birlikte bol bol oyun oynadı. Ezan sesiyle birlikte avuçlarını göğe çeviren vatandaşlar hep birlikte dua edip oruçlarını açtı. Yemekten sonra ikram edilen lokma tatlısı ile sohbete devam eden mahalle sakinleri akşamın ilk çayını da çevre esnafın ikramıyla yudumladı. Aileleriyle birlikte iftar sofralarına renk katan çocuklar ise soluğu lokma tatlısının ikram edildiği minibüsün önünde aldı.

“BİRLİKTE GÜÇ OLALIM, BİRLİKTE TÜRKİYE OLALIM”

Ramazan ayı boyunca her akşam Zeytinburnu’nun farklı bir mahallesinde iftar verdiklerini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın,  “Bu akşam burada huzur ortamı içerisinde iftar yapıyoruz. Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Ama çevremiz ateş çemberi, bölgemiz sıkıntı yaşıyor. Türkiye üzerinde oynanan oyunlar var. Bu oyunları bertaraf etmenin tek bir yolu var. Burada olduğu gibi bir araya gelmek. Gönüllerimizi birbirimize açmak. Bu topraklarda kıyamete kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti var olacaksa, bizlerin çocukları bizlerin nesli değerlerine bağlı olarak yaşamaya devam edecekse bunun tek yolu gönüllerimizi birbirimize açmaktan geçiyor. Bunu yaparsak Rabbimin izniyle bu topraklarda huzur ortamı içerisinde kıyamete kadar yaşamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

HEDEF 500 MİLYON

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de Ramazan’daki organizasyonların katlanarak devam ettiğini belirten Başkan Aydın, “Zeytinburnu’nda her akşam farklı bir mahallemizde iftar sofralarımız kuruluyor. Binlerce vatandaşımızı Gönül Soframızda misafir ediyoruz. Bunun yanında her akşam iftar saatinde Zeytinburnu’muzun 5 ayrı noktasında Cevizlibağ Metro İstasyonu, Merkezefendi, 15 Temmuz Meydanı, Belediye Meydanı ve Marmaray Kazlıçeşme İstasyonu’nda iftara yetişemeyen hemşehrilerimize çorba ikramımız oluyor. Camilerimizde ise yine her akşam Teravih namazı sonrası limonata ikramlarımız oluyor. Ayrıca Ramazan boyunca Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda iftardan Teravih’e kadar çocuklara yönelik etkinliklerimiz oluyor. Müsait olan kardeşlerimizi evlatlarıyla beraber 15 Temmuz Meydanı’na bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında bu sene ilk kez Merkezefendi’nin tüm İslam coğrafyasında tanınmasıyla ilgili etkili bir program başlattıklarını belirten Başkan Aydın, “Türkiye’nin önemli kurra hafızları Teravih’ten yarım saat önce Merkezefendi Camii’nde Kur’an tilaveti gerçekleştiriyor. Ardında da Teravih namazını kıldırıyor. Merkezefendi Camii’ndeki tüm bu programlarımız YouTube, Twitter, Facebook ve televizyonlardan canlı olarak yayınlanıyor. İnşallah Ramazan sonu geldiğinde 500 milyon kişinin Merkezefendi’deki etkinlikten haberdar olmasını ve buna bağlı olarak Zeytinburnu’muzu tanımış olmasını sağlamış olacağız." dedi.

YARDIMA MUHTAÇ AİLELERE SICAK YEMEK SERVİSİ

Ramazan ayı boyunca meydan ve mahalle iftarıyla yaklaşık 50 bin vatandaşı bir araya getirecek olan Zeytinburnu Belediyesi, kültürel ve sosyal etkinliklerine de aralıksız devam ediyor. Her akşam söyleşi, Kur’an tilaveti, ilahi konserleri ve semazen gösterileri gibi birçok etkinliğin gerçekleştirildiği 15 Temmuz Meydanı, bu yıl ilk kez çocuk gösterileri ve sinema gösterimlerine de ev sahipliği yapıyor.

Öte yandan iftara yetişemeyen vatandaşların da unutulmadığı Sokak İftarları'nda her akşam Cevizlibağ Metrobüs İstasyonu, Marmaray Kazlıçeşme İstasyonu, 15 Temmuz Meydanı, Merkezefendi ve Belediye Meydanı önünde 3 bin kişilik sıcak çorba, cevizli ekmek, hurma ve su ikram ediliyor. Evinden çıkamayan yardıma muhtaç ailelerin ise kapısına kadar sıcak yemek servisi yapılıyor. Tüm bunların yanı sıra Zeytinburnulular, her gece Türkiye’nin ünlü hafızlarını Merkezefendi Camii’nde dinleme fırsatını yakalıyor. Kur’an tilaveti ve Teravih namazı sonrası ise camiden çıkan vatandaşları doğal limonata ikramı bekliyor.

Editör: TE Bilisim