Dünyanın iyiliğe en çok ihtiyaç duyduğu zamanlardan geçiyoruz. İyiliği çoğaltmak adına atılan her adım geleceğe dair umutları artırıyor. Bu düşüncelerle iyilik yapmayı bir yaşam tarzı haline getiren sıradan insanların hayat hikâyelerini anlatan “Yeryüzü Melekleri” adlı belgesel bugün saat 19.00’da Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde seyirci ile buluşuyor.


Yapımcılığını Süreyya Önal’ın, yönetmenliğini Mustafa Kökçe’nin üstlendiği belgesel, dünyada ve Türkiye'de mazlumlar, yaşlılar, engelliler, kadın, çocuklar ve kendilerini bu ihtiyaç sahiplerine adamış gönüllülerin hikâyelerini anlatıyor.


DARÜLACEZE GÖNÜLLÜSÜ BİR RESSAM


Yeryüzü Melekleri, yardıma muhtaç olanlar ve yardım elini uzatanların hayatlarındaki değişimi ekrana taşıyor. Belgeselin bir diğer ayağında ise resmi kurumlar ve onların yaptığı çalışmalara yer veriliyor. Ayrıca sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde mazlumlara el uzatan gönüllüler ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları da belgesele konu ediliyor. Yeryüzü Melekleri’nin Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gösterilecek bölümünde Darülaceze gönüllüsü ünlü ressam İsmail Acar’ın Darülaceze’de yaşayan İhsan Amca’nın hayata tutunması ve oradaki yaşlılara umut olması anlatılıyor.


Editör: TE Bilisim