Hamza Çebi CHP Zeytinburnu adayımız Dr.Adil Emecan'dır dedi
 
CHP Genel sekreteri Akif Hamza Çebi Çırpıcı Mahallesinde bulunan Karadeniz Kıraathanesinde yapılan Halk Toplantısında konuştu.
 
Akif Hamza Çebi konuşmasının başında CHP Zeytinburnu Belediye Başkan adayımız Dr. Adil Emecan’dır dedi ve bir kez CHP’ye Zeytinburnu’nda şans tanıyın Sizleri Sosyal Belediyeciliğimizle tanıştıralım dedi.
 
CHP İlçe başkanı Metin Doğan AKP yapılmayanı yaparak rüzgarımızı bile çaldı iddiasında bulundu
 
CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan açılış konuşmasında oldukça çapıcı bir konuyu gündem getirdi. Başkan Doğan, Bu siyasal iktidar Türkiye’de hiçbir siyasi partinin yapmadığı Hırsızlıkları Zeytinburnu’nda yaptılar ama Rüzgarın hırsızlığı olur mu demeyin, bunlar Allah’ın estirdiği Rüzgarı Zeytinburnu Halkından çaldılar dedi.
 
Metin Doğan konuşmasına CHP Genel Sekreteri Akif Hamza Çebi’ye ve Çırpıcı mahallesi sakinlerine teşekkür ederek başladı. Doğan konuşmasın şöyle sürdürdü. Değerli Hemşerilerim Yerel seçimlere gidiyoruz. Zeytinburnu’nun 20 Yıldır aynı siyasi parti aynı belediye başkanı ve iktidar yönetiyor.
 
İşte bu yönetim şekli sonunda İlçemizin gelmiş olduğu nokta yaşanılmaz bir Zeytinburnu, trafiğiyle, kentsel dönüşümüyle yok edilen yeşil alanlarıyla içinden çıkılmaz bir hale getirildi.
 
Önümüzdeki yerel seçimlerde bu Zeytinburnu’nu yağma eden, talan eden, bu siyasal anlayıştan ilçemizi kurtarmamız gerekiyor.
 
31 Martta sandık önümüze konacak. Bizler kentimizin ve kendimizin geleceği için o sandıklarda oy ve karar vereceğiz.
 
Hepimizin şunu sorgulaması gerekiyor. 20 yıldır bu iktidar bu ilçeye ne yaptı neler yapamadı ? Elinizi vicdanınıza koyun ve seçimde kararınızı verin.
 
Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak 31 Marttaki yerel seçimlere siyasi partilerin rozetleri üzerinden bakmıyoruz. Bu bir yerel seçim. Yerel seçimin dinamikleri farklıdır. Onun için Bizler bu Yerel seçime yerel değerleri yerel öncelikleri üzerinden bakmalıyız. Bizler Bu seçimde Zeytinburnu’nda diğer siyasi partiler ve görüşlerle bir program dahilinde Zeytinburnu’muzun menfaatleri doğrultusunda bir arada buluşmayı hedefliyoruz. Önceliğimiz siyasi partimiz değil önceliğimizi Zeytinburnu’nun geleceği ve Zeytinburnuluların huzuru, mutluluğu ve güvenliğidir.
 
Bir parti belediyesi asla inşa etmeyi düşünmüyoruz. Bir ilçe yönetimi üzerine kurulacak bir belediye anlayışından uzak durmaya çalışıyoruz.
 
Yani bugün belediye AKP’nin ilçe merkezi gibi çalışıyorsa bizler bu anlayışı o belediyeden sileceğiz ve Zeytinburnu Belediyesi halkın belediyesi olacak.
 
Bugün Zeytinburnu Belediyesine işe alınacak bir Zeytinburnuluya AK Partilimisin, hangi partiye oy verdin diye soruluyor. Bu anlayışı da yıkacağız. Bizim dönemizde şu sorular sorulacak Sen Zeytinburnulu musun, ihtiyacın var mı ? Sen mağdurmusun? Senin işe ve aşa ihtiyacın var mı? İşte Biz bu sorunlu ihtiyaç sahibi kardeşimize elimizi uzatacağız.
 
Biz kimseyi ayırmacayız, ötekileştirmeyeceğiz kutuplaştırmayacağız. Yerel dinamikler üzerinden ve Zeytinburnu’nun çıkarları üzerinden siyaset yapacağız.
 
Bu siyasal iktidar Türkiye’de hiçbir siyasi partinin yapmadığı Hırsızlıkları Zeytinburnu’nda yaptılar ama Rüzgârın hırsızlığı olur mu? Bunlar Allah’ın estirdiği Rüzgârı Zeytinburnu Halkından çaldılar.
 
Nasıl mı işte o sahilimizdeki 16/9 Kuleleriyle başlayan Büyükyalı ve Yedi Mavi kuleleriyle devam eden ucube gökdelenlerle sahilimizi bütünüyle kapattılar.
 
Denizden Zeytinburnu halkına gelecek bir rüzgarı bile Zeytinburnululardan mahrum ettiler. Gelin 31 Martta bu anlayışı sandığa gömelim ve Zeytinburnu Halkının iktidarını ilçemizde hep birlikte inşa edelim dedi.
 
Çebi, Erdoğan kendi ağzı ile İstanbul'a ihanet ettğini söylüyor bu anlayışa oy verirsek alın biraz daha ihanet edin demiş olmazmıyız diye sordu
 
İlçe Başkanından sonra kürsüye CHP Genel Sekreteri Akif Hamza Çebi geldi. Çebi sözlerinin başında hem İstanbul’u hem de Zeytinburnu’nu 31 Martta alacaklarını söyledi.
 
Çebi, AK Parti genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan kendi ağzıyla itiraf etti ve Biz İstanbul’a ihanet ettik dedi.
 
Sizler 31 Martta bu ihanete son verin. Onlar sadece İstanbul’a değil Zeytinburnu’na da ihanet ettiler. Bu ihanetin en büyük belgeleri Zeytinburnu Sahilindeki gökdelenlerdir dedi.
 
Çebi konuşmasını şöyle sürdürdü. Zeytinburnu’nu 20 Yıldır yönetiyorlar gelinen nokta, Suriyeli göçmenleriyle, Kentsel Dönüşümüyle ve Sahil parsellenmiş peşkeş çekilmiş bir ilçe.
 
Bunun yanında Ekonomik Kriz ile karşı karşıya kalmış bir halk. Dolar düştü diyorlar Kendileri önüne gelen her şeye iki günde bir zam yapıyorlar. Bakkal, Market manav, pazar cep yakıyor. Sandık önünüze geldiğinde tüm bunları hesaba katarak oyunuzu kullanın dedi.
Editör: TE Bilisim