Madan’da gerçekleştirilen teslim törenine, Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak, Madan Belediye Başkanı Fahri Molaisenov, Madan Prof. Dr. Konstantin Çilov Hastanesi Başhekimi Dr. Stefan Haciev, Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Sami Divleli, Pendik Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Karataş, Smolyan ili Vali Yardımcısı Adrian Petrov, bölgemilletvekili Hacı Sadakov ve çok sayıda davetli katıldı.

Başhekim Dr. Stefan Haciev törende yaptığı konuşmada, “Hediye edilen Röntgen makinesi dijitaldir ve en son teknolojiye sahiptir. Bu cihaz ile 5 dakikada bir sonuç alabiliyoruz. Eskiden aynı işlemi bir saatte yapabiliyorduk. Bu Cihaz, hastanemizdeki Teşhis Görüntüleme Merkezinde en sık kullanılan ve ana cihazdır. Ayda yaklaşık 600 çalışma ve yılda 7.200 çalışma sağlayabileceğiz. Bu Dijital cihazla, eskiden mümkün olmayan işlemleri kısa sürede gerçekleştirebiliyoruz. Tüm Madan halkı ve hastane ekibi adına katkıda bulunanlara bu bağış için minnettarız” dedi.

Madan Belediye Başkanı Fahri Molaisenov da törende yaptığı konuşmada, “Bizim Röntgen cihazı talebimizi yerine getirdiğiniz için sizlere canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizlere büyük yürekleriniz olduğunu ve dostluğunuzu kanıtladınız. Madan Bölge Hastanesinin kapatılmaması için çok büyük mücadeleler verdik. Hastanemiz teknolojik olarak çok yetersiz kalmıştı. Büyük uğraşlar sonucunda Hastanemizin tadilat ve onarımını yaptık. Bugün de hastanemiz Türkiye’den kardeş belediyemiz olan Pendik ve Zeytinburnu’nun destekleri ve TDBB’nin yoğun çalışmaları sayesinde bu modern Röntgen cihazına kavuştu. Hem personelin çalışmasını kolaylaştırmak hem de hastalıkları daha iyi teşhis etmek için yardımcı olacak bu muazzam cihazı almaktan mutluluk duyuyoruz. Huzurlarınızda TDBB’ye, Pendik ve Zeytinburnu Belediyelerine tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani de, “Madan Hastanesi ile eski yıllara dayalı bir işbirliğimiz var. Yıllar önce, Türkiye bu hastanenin onarımında da yer aldı. Bugün bu işbirliğini daha üst seviyelere taşıyarak, Madan'ın ihtiyaçlarına ve bölge halkına hizmet edecek olan bu röntgen cihazının teslim törenindeyiz. Bu projenin dost ve kardeş Bulgaristan’la Türkiye’nin ilişkilerine katkıda bulunmasını dilerim” dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Genel Sekreteri Fahri Solak ise, “TDBB dost ve kardeş ülke belediyeleri arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla 15 yıl önce kurulmuş uluslararası bir kuruluştur. Halen 29 ülkeden 1.150’den fazla belediye üyesi bulunan TDBB, üye ülkelere yönelik birçok proje ve program yürütmektedir. İnsan hayatında en önemli şey sağlıktır. Bu cihazın ülkelerimiz ve belediyeler arasındaki dostluğa katkıda bulunmasını ve yerel halkın sağlığına yıllarca hizmet etmesini diliyorum. Katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Sami Divleli de, Kardeş şehirleri Madan’da olmaktan memnun olduklarını belirterek, “Madan’la uzun süredir iyi bir işbirliği içerisindeyiz. Bugün teslim töreni yapılan bu Röntgen cihazı bunun en somut kanıtıdır. Önümüzdeki yıllarda yeni projelerde ortak hareket ederek kardeşlik ilişkilerimizi bir üst seviyeye taşıyacağımıza inanıyorum. Burada Madan halkına Pendik BelediyeBaşkanı’nın ve Pendik halkının selamlarını iletmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başhekim Dr. Haciev tarafından Türkiye Başkonsolosu, TDBB Genel Sekreteri ve Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısına Teşekkür Belgelerinin takdimi ve protokol tarafından kurdelenin kesilmesi ile tören tamamlandı. Törenin ardından Pendik Belediyesinin hediyeleri rehabilitasyon merkezindeki çocuklara dağıtıldı.

Editör: TE Bilisim