29 Aralıktan bugüne neler yaptı neler…

İlk olarak Zeytinburnu’nun 13 mahallesinde düzenledikleri söz sende proğramı ile mahalle seçmeni ile bir araya gelerek on binlerce kişiye hem kendisini tanıttı hem de başkan seçilmesi halinde yapacağı çalışmalar hakkında seçmene bilgi sundu.

Daha sonra Meclis üyelerinin yaptığı aday tanıtım toplantılarında meclis üyesi adaylarının hemşehrisine hitap etti. 

Ziyaretleri sırasına on binlerce kişiye dokundu. Özetle Ömer Arısoy adaylığı açıklandığı günden bu yana hemen hemen ilçe nüfusunun yarısına denk gelen 150 bin kişiye sesini duyurdu.

İlçenin önemli yerlerine pankart ve afişler asarak tanınma sorununu kısa sürede çözdü. Güle yüzü ile kendisini sevdiren Ömer Arısoy az konuşması ve çok dinlemesi de halkın sevdiği bir profil ortaya koydu.

Yaşamı boyunca işin mutfağında olan Cumhur İttifakı adayı Av.Ömer Arısoy konuşmadan daha ziyade halkın sorunlarını çözmeye odaklı çalışmaları ile ön plana çıkan bir aday oldu.

Yıllardır Merkezefedi mahallesinde bulunan İETT bloklarında 1 olan imar Arısoy’un girişimleri ile daha başkan olmadan 1.5 emsal’ e çıkarıldı.

Ömer Arısoy Kentsel dönüşümde sorun yaşayan 3.000 konutun hak sahibi için Çevre ve Şehircilik Bakanını Murat Kurum’u 2 kez Zeytinburnu’na getirdi.

Cumhur İttifakı Zeytinburnu Belediye başkan adayı Ömer Arısoy Belediyeden ayrıldıktan sonra kentsel dönüşüm için yıkılan yaklaşık olarak 3.000 konut sahibinin sorunlarına özüm üretmek üzere işin tepesindeki kişi olan Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum’u 2 kez Zeytinburnu’a davet ederek hak sahipleri Kazlıçeşme Kültür Merkezinde bir araya getirdi. Bakan kurum bizim için 3 bin konutu yapmak çok basit diyerek hak sahiplerinin yüreğine su serpti.

Face book ve diğer sosyal medya platformları başta olmak üzere ulusal ve yerel televizyon kanalları ile sesini nerede ise bütün Zeytinburnu halkına duyurdu.

Ömer Arsıoy’un adaylığı ilk açıklandığı zaman tanınma oranı düşüktü ancak yapılan çalışmalar ile bu sorunlar geride bırakıldı.

Zeytinburnu halkı Cumhur İttifakı adayı Av.Ömer Arısoy’un Ankara’da Bakan yardımcılığı yapmış olmasından dolayı bürokrasi ile sorun yaşamadan başta kentsel dönüşüm olmak üzere Zeytinburnu halkının sorunlarını daha kolay çözeceği beklentisi ilçe halkında hakim durumda.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim