Ünver çok anlamlı ve verimli bir açılış konuşması yaptı

Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver daha önce partiye emek veren teşkilat mensupları ile bir araya geldi. Ünver şunları söyledi “Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Bugün burada benim veya sizin şahsi sorunlarınız için toplanmadık. Hepimizin ülke sevdası için bir araya geldik.

İstanbul Times Haber Merkezi  

Biz her şeyin en iyisini biz biliriz anlayışında olmadık. Ancak herkes gibi bizimde eksikliklerimiz hatalarımız olmuştur. Bilerek hiçbir kardeşimin gönlünü kırdığımı hatırlamıyorum. Bulunduğumuz makam gereği zaman zaman bazı arkadaşlarımızın taleplerine olumlu cevap verememiş olabiliriz. Bunun içinde bize gönül koyan bazı arkadaşlarımız olmuş olabilir. Şu an küçük ve basit kırgınlıklar ile zaman harcamanın vakti değil. Daha önce görev yapmış olsanız da hepinizin yardımına ihtiyacımız var. Hep beraber 1 Kasım 2015 seçimlerinde partimizi tek başına iktidar yapmak adına var gücümüzle çalışacağız. 7 Haziran 2015 seçiminde olduğu gibi 1 Kasım 2015 seçiminde de 7 düvel yine partimize karşı birleşecek dedi.

Ak Parti İstanbul il yönetim kurulu üyesi Fırat Oktay ise şunları söyledi “Bizim parti olarak çok sağlıklı ve yeterli bir teşkilat mensubumuz var. 7 Haziran 2015 seçim öncesi bu kadroları yeteri kadar faaliyete geçirememiştik.Şu an il başkanlığı  olarak bütün kadrolarımızı  kullanmak için plan ve programlar yapıyoruz.İl başkanımız Dr.Selim Temurci ve yürütme kurulu üyeleri gece gündüz çalışarak 1 Kasım  2015 seçimleri için canla başla çalıştıklarına şahidim. Zeytinburnu teşkilatımız da kendisine verilen görevleri  en başarılı bir şekilde  yaptı ve yapacak” dedi.

Kurucu ilçe yöneticileri İbrahimoğlu ve Çetiner’in  tespitleri dikkat çekiciydi

Ak Parti’nin ilk yıllarında teşkilat başkanlığı yapan Maden mühendisi Mustafa İbrahimoğlu yaptığı saptamalar ile dikkat çekti.  İbrahimoğlu şunları söyledi “Cıraklık ve kalfalık dönemindeki  gibi Ak Parti fabrika ayarlarına dönmelidir. Lüks arabalar,ve siyah gözlüler takarak halktan kopuk yaşamak bize çok şey kaybettirdi. Kadınlarımızın siyah ve büyük gözlükler takarak rengarenk eşarp ve kıyafetler ile teşriki mesaide oldukları seçmenden ayrı bir dünyada olduklarını herkesin gözüne sokarcasına hareket etmeleri halkın dikkatinden kaçmıyor. Ak parti içinde siyaset yapan arkadaşlarımızın biraz daha  yaşamlarına dikkat etnesi gerekire” dedi.

Eski Mahalle başkanı,ilçe başkan yardımcısı ve il koordinatörü Hüseyin Çetiner başkasını  suçlayarak değil  kendi hatamızı arar bulursak doğru sonuçlara varırız dedi

İlçe başkanı Bahattin Ünver’in konuşmasından sonra ilk sözü alan gazetemiz yazarı Hüseyin Çetiner şunları söyledi “Öncelikle bizleri unutmayıp böyle bir toplantıya davet ettiğiniz için size teşekkür ederim. İBB başkanı Dr.Mimar Kadir Topbaş’ın çok sevdiğim biz sözü vardır derki ‘İnsanoğlu her şeyi af eder ama adam yerine konulmamayı asla’ bu söz çok önemli ve anlamlı.

Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan başbakan iken  Belediye başkanları ile yaptığı toplantı da şöyle demişti ‘Caddeleri ve sokakları altın kaplama yapsanız da gönülleri yapmadıktan sonra yapılan  bu çalışmanın hiçbir anlamı yok demişti’ İşte Ak partiye 7 Haziran 2015 de oy kaybettiren en önemli  etken bu iki konuyu ihmal etmenizden geldiğini ifade etmek isterim.

Teşhis iyi olursa tedavi de iyi olmak durumundadır. Siz 7 Haziran öncesi  oyumuz % 60 dediniz Yani daha önce seçmene senin oyun benim için çok önemliydi,sen olmazsan bir eksiğiz diyen  Ak Pati sen olmazsan olma demeye getirdi işi. Aday seçiminde demografik yapıya dikkat edilmemesi de seçmeni üzdü.

İstanbul’da Ak Partinin 25 tane ilçe belediyesi var.İçlerinde 7 tane belediye başkanı Trabzonlu’dur. Ak Partili Milletvekilinin içinde olduğu bir ekip bir gazeteye baskın yapıp kapı çerçeveyi indiriyorsa düşünmek gerek. Ciddi oranda Ak parti de bir kadro vardı. Mahalle,İl ve ilçelerde görevleri bitince bunları diğer yerkerde değerlendiremediniz.

Oysa 2006 ya kadar değişik isimler altında bir şekilde  ilçelerde görevleri bitenlere diğer bir yerde resmi olmazsa da görevler veriliyordu.  Oysa daha sonra Ak Parti kendi tecrübeli kadrosunu hoyratça bir şekilde heba etti.

30 gündür Tanıtım ve medyadan sorumlu il başkan yardımcısı ile görüşüp yerel medya konusunda kendisi ile fikir alış verişi yapmak istememe rağmen bir türlü görüşemedik” dedi.

Toplantıya,Bahattin Ünver, Fırat Oktay,Hasan Memiş,Mustafa İbrahimoğlu,Hüseyin Çetiner,Ali Kulil,Mustafa Yiğit,Mehmet Menteş,Yunus Küçük, Özgür Alkış, Aliye Öztürk, Ömer Yıldız, Yıldırım Emen,Hüseyin Duran, Serkan Akarsu başta olmak üzere bir çok diğer teşkilat mensubu da istişare toplantısına katıldı.

Katılımcıların fikir ve önerileri ile  çok verimli bir  istişare toplantısı yapıldı.


Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı  (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim