Anadolu’nun tüm bölgelerini il il bir çatı altında toplayan Zeytinburnu 15. Yöresel Günler Şöleni başladı. Şölenin ilk günü İç Anadolu bölgesinin ev sahipliğiyle start aldı. 15. Yöresel Günler Şöleni 10 gün boyunca 7 bölgeden farklı kültürleri Zeytinburnu halkıyla buluşturmaya devam edecek.

Farklı coğrafyaların çok sesli ve renkli yaşam değerlerini, Anadolu’nun birçok ilinden gelen kültürel zenginlikleri Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda bir araya getiren 15. Yöresel Günler Şöleni İç Anadolu bölgesinin ev sahipliğinde başladı. Çankırı, Konya, Ankara, Yozgat, Bolu, Kırşehir gibi illerimizin kıyafetten, yöresel tatlara, el işçiliğinden, halk oyunlarına kadar tüm kültürel zenginlikleri Zeytinburnu’nda tekrar hayat buluyor. 10 gün boyunca sürecek şölenin açılışı İç Anadolu bölgesiyle yapıldı. Şölenin açılışını Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas, Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Sümeyye Esenyel, Ak Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Selami Delibalta, Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu yaptı.

“ZEYTİNBURNU’NU BİRLİKTE YAŞATTIK”

Şölenin açılışında bir konuşma yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İstanbul’un batı kapısı olan Zeytinburnu’nun kurulduğu günden bu yana, Türkistan’dan Balkanlara, Anadolu’nun 7 bölgesine kadar geniş bir coğrafyaya ev sahipliği yaptığına işaret etti. “Anadolu’nun her toprağından, iş, aş, eğitim için gelen insanlarımız ile Zeytinburnu’muzu birlikte yaşattık” diyen Başkan Aydın, farklı kültürlerden bir araya gelen insanların önce komşu, daha sonra akraba olduğunu, bu kültür etkileşimiyle birlikte Zeytinburnu ilçesinin birlik ve beraberliğine beraber katkı sağladıklarına değindi.

“GEÇMİŞTEN GELECEĞE KÖPRÜ OLDUK”

Öncelikli olarak ata kültürlerine sahip çıkmak ve unutmamak için Yöresel Günler Şöleni’ne ayrı bir önem verdiklerini, geçmişten gelen değerleri yeni nesillere aktarmak adına 15 yıl önce önemli bir hareket başlattıklarını ifade eden Başkan Aydın şöyle devam etti; “Geçmişin değerlerini günümüze taşıyalım. Buradan da gelecek nesillere aktaralım. İşte bu yüzden bu etkinliğe çok önem veriyoruz. Bize bu yolda her zaman destek olan derneklerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Nihayet Yöresel Günler Şöleni’nin 15.’sine ulaştık. 10 gün boyunca Türkiye’nin her bölgesinden farklı kültürleri bu meydanda ağırlayacağız.”

Başkan Aydın, Zeytinburnu’nda göreve başlayan İlçe Kaymakam Mehmet Makas’a da yeni görevinde başarılar diledi.

“KÜLTÜREL MİRASLARINA SAHİP ÇIKAN GELECEĞE GÜVENLE YÜRÜR”

Açılışta söz alan Zeytinburnu İlçe Kaymakamı Mehmet Makas Yöresel Günler Şöleni’nin Anadolu’nun kadim değerlerinin yeni nesillere aktarılması adına çok önemli bir misyon yürüttüğüne dikkat çekti. Makas konuşmasını şöyle sürdürdü; “Anadolu’dan iş, aş, eğitim için gelen insanlarımızın evlatları burada doğuyor, burada büyüyor. Dolayısıyla bu tarz etkinlikler geçmişe ait kültürlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasında büyük rol oynuyor. Geçmişini unutmayan bir nesil yetişiyor. Geçmişini unutmayan geleceğine güvenle yürür.”

Editör: TE Bilisim