Şanlıurfa’nın çiğ köftesi, Diyarbakır’ın burması, Mardin’in içli köftesi ve ünü ülke sınırlarının dışına taşmış nice Güneydoğu Anadolu lezzetleri Zeytinburnu 15. Yöresel Günler Şöleni’nde görücüye çıktı. Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda tüm hızıyla devam eden 15. Yöresel Günler Şöleni’nin yeni ev sahibi Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldu. Mardin, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır gibi doğunun incisi konumundaki illerimizin ilçe dernekleri kendilerine ayrılan stantlarda yöresel lezzetlerden, kıyafetlere,  kültürel eserlerden, çeşitli hediyelik eşyalara kadar birçok zenginliklerini tanıtma fırsatı buldular.

 

Derneklerin stantlarını ziyaret eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Şanlıurfa’nın çiğ köftesini, Diyarbakır’ın burmasını, Mardin’in içli köftesini vatandaşlara ikram etti.

Mardin, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır yörelerine ait halk oyunlarının sergilendiği gecenin sonunda Sıra gecesi temasıyla sahne alan Mehmet Sıraç ve ekibi Şanlıurfa’nın efsane ismi Kazancı Bedih’in bir kez daha rahmetle yâd edilmesine vesile oldu.

Editör: TE Bilisim