Pendik Belediyesi'nin düzenlediği ''Sağlığın Bereketi'' konulu konferansta konuşan beslenme uzmanı Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu, ''İthal hibrit tohumlu sebze ve meyveler, kısırlaştırıyor'' uyarısında bulundu.
    
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde düzenlenen konferansa konuk olan Prof.Dr. Saraçoğlu, ithal tohumlarda verimliliği arttırmak için tohumların genetiği ile oynandığını ve kısırlığa yol açtığını, bu nedenle ithal tohuma karşı olduğunu belirtti.
    
Saraçoğlu, şunları kaydetti:
    
''Dikkat edin tohumlar da değişti. Doğru düzgün karpuz kalmadı. Domatesin tadı tuzu yok. Mısır alıyorsunuz kokusu yok. Bütün tohumlar değişmiş. Demek ki verimliliği arttırmak için üreticiler bir şeyler yapıyor. Verimliliği arttırmak için tohumların genetiği ile oynuyorlar. Çünkü hepsi hibrit yani kısır tohum. Bu tohumların özelliği de yüzde 70 daha verimli olması.''
   
Her ürünün kendi mevsiminde tüketilmesi gerektiğini de belirten Saraçoğlu, ''Sebze ve meyveyi mevsiminde yiyin. Her şeyi mevsiminde tüketin. Mevsiminden sapmayın ama doğal tohumundan. İthal hibrit tohumlu sebze ve meyveler, kısırlaştırıyor. Kısır tohumu tüketirseniz siz de kısırlaşırsınız. Sen tohumu kısırlaştırırsan zürriyetini de yok edersin. İşte ondan sonra tüp bebek merkezlerine yönlendiriliyorsunuz. Bunlar hep düşünülecek şeyler'' diye konuştu.
    
(AA)
  
Kaynak: aa