Türkiye'nin Atina-Pire Başkonsolosu Nurdan Altuntaş, mübadele çerçevesinde Foça'dan Yunanistan'a göç edenlerin yerleştirildiği Palea Fokea (Eski Foça) semtinde bulunan İstanbullu Yaşlılar Yurdu'nu ziyaret etti.
    
Altuntaş, Başkonsolos Yardımcısı Süalp Erdoğan ile birlikte, 1986 yılında açılan ve bakıma muhtaç 44 Türk vatandaşının misafir edildiği Yaşlılar Yurdu'ndaki en yaşlısı 101, en genci 67 yaşındaki yurt sakinleri ile bir araya geldi.
    
Ziyaret çerçevesinde, yurtta kalanlarla görüşen ve kendilerine çiçek hediye eden Altuntaş, 26 yıldan beri faaliyet gösteren yurda başkonsoloslukça yapılan ilk ziyareti de gerçekleştirmiş oldu.
    
Ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını belirten vatandaşlar, Başkonsolos Altuntaş'ı kalmakta oldukları odalara davet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
Yaşlılar Yurdu idarecileri ve dernek yöneticileriyle görüşen Nurdan Altuntaş, idari konular ve yurdun genel işleyiş ve gereksinimleri konusunda bilgi aldı.
   
 
Ziyareti çerçevesinde, Altuntaş'a İstanbullular Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı Vaktzevanis tarafından üzerinde huzurevi logosunun bulunduğu bir madalyon hediye edildi.
   
  Derneğin kurucularının ve hayırseverlerin yaşlılar yurduna bağışladıkları gayrimenkullerden elde edilen gelirler ve İstanbullu hayırseverlerin yaptıkları bağışlar ve gönüllülerin katkıları ile faaliyetlerini sürdüren Yaşlılar Yurdu, hibe yoluyla elde edilen 5 bin metrekare büyüklüğünde bir arazi içine inşa edilmiş üç katlı bir binada faaliyet gösteriyor. 50 kişilik kapasitesi bulunan yurtta 16 personel hizmet veriyor, iki ve dört kişilik odalarda misafir edilen bakıma muhtaç yaşlıların büyük kısmı ve idari personel Türkçe konuşuyor.
    
(AA)     
Kaynak: aa