İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı sonucu vatandaşların işten eve döndüğü akşam saatlerinde durma noktasına gelen trafik normale dönmeye başladı. 

Görüş mesafesinin kar yağışı nedeniyle düşmesi üzerine Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerine bağlantı yollarından kaynaklı olarak durma noktasına gelen trafik, bu yollardaki tıkanıklığın açılmasının ardından normale dönmeye başladı. 

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve İETT yetkililerinden alınan bilgiye göre, aynı nedenle merkezi noktalarda da trafik yoğunluğu yaşandı. 


Ekiplerin çalışması sonucu köprülerin bağlantı noktalarındaki tıkanıklığın giderilmesinin ardından, merkezi noktaları birbirine bağlayan Levent köprü bağlantı yolu, Dolmabahçe Caddesi, Barbaros Bulvarı, Mecidiyeköy E-5 Karayolunda trafik normale dönmeye başlarken, AKOM'daki kameralara yansıyan görüntülerde de trafik akışının takip edildiği bildirildi. 

Ayrıca ekiplerin sabah saatlerine kadar çalışmalarının süreceği kaydedildi. 
Metrobüs seferlerinde ise bir iptalin sözkonusu olmadığı, sadece Zincirlikuyu'daki bir metrobüsün yokuşu çıkarken yağış nedeniyle zorlandığı kaydedildi. 

Ekiplerin yardımıyla trafikteki tıkanıklığın giderilmesinin ardından seferlerin normale döndüğü belirtildi. 

Öte yandan Şehir Hatları vapur seferlerinde ise herhangi bir iptal yaşanmadı. 
(AA)
Kaynak: aa