Başakşehir'de her şey tamam seçmen sandık'ı bekliyor

Başbakan Erdoğan’ın bir çok konuşmasında 17 Aralık Operasyonu ile hükümete karşı girişilen büyük operasyonu halka anlatabilmek için her yerde dilinin döndüğü kadar olayları anlatmaya çalışıyor. 

Hükümete karşı oynanan oyun büyük ama bu bize hakaret eden Belediye  başkan adayınız  Mevlüt Uysal’a oy vermemizi gerektirir mi ? 

Sayın Başbakanım Başakşehir’de yaşayan bir seçmen olarak kendim ve binlerce ilçe halkı Mevlüt Uysal’ın sağlıklı bir aday olmadığı ile alakalı 4 yıldır dilimizin döndüğü kadar sayın Uysal’ın beşeri münasebet fukarası olduğunu ve hoşuna gitmeyen bir şeyler söyleyen herkesi azarladığını ve hakaret ettiğini ben başta olmak üzere binlerce kişi söylemesine rağmen hiçbir itirazımızı dikkate almayarak önümüze belediye başkanı adayı olarak yeniden konuldu. 

Halkın hatta AK Parti Başakşehir ilçe teşkilatı hatta ve hatta belediye personeli içinde bir sandık kurun Uysal aday olsun mu olmasın mı deyin eğer % 70 aday olmazsın demez ise ben de bir şey bilmemişim diyerek herkesten özür dileyeceğim. 

Sasaçlarım adedince oyum olsa başkan Uysal tövbe istiğfar edip helallik almadıkça oy vermek yok

Saçlarım adedince oyum olsa halka hakaret eden bir belediye başkanına oy verememmm.
Diyelim ki cemaat dış güçlerle bağlantı kurmuş ve hükümete karşı bir komplonun içinde ve siz de bizden destek istiyorsunuz ama DESTEK istediğiniz aday için kamuoyu tepkilerine hiç ses vermediniz ve istemediğimiz bir adayı önümüze koydunuz.

Sırf sizin hatırınız için ilçe halkına HAKARET etmekten çekinmeyen  Mevlüt Uysal’a oy versek sizce bu GAYRETULLAH’a dokunmaz mı ? 

Hatır için oy vereceğimiz adayınızın bize BEŞ sene daha hakaret etmesine razı mı olalım ? Sürekli biz seçmene verem gösterilerek SITMAYA razı edilmek istenmemizden yoruldum.
Bizde gönül rahatlığı ile oy verebileceğimiz bir adayın önümüze gelmesini isteme hakkına sahip değimliyiz.
Hatır başka halka hakaret eden adaya oy vermek ise bambaşka bir şeydir

Sayın Başbakanım sizin hatırınız yanımızda var ve size saygı duyarız sizin için 2015 genel seçimlerinde seve seve oy verebiliriz ama ALLAH aşkına bize hakaret eden bir belediye başkan adayınız için bizden oy istemeyin. 

Elbette sizin hatırınız için İÇİ kan ağlaya ağla önümüze dayatılan aday’a oy verecek seçmenler olabilir. 
Ama bakınız daha aday kesinleşmeden size söyleyelim Mevlüy Uysal ile İBB adayınız arasındaki fark % 15 civarında olursa şaşmayın. Bunu nasıl öngördüğümü soracak olursanız iki örnek ile sizi aydınlatmak isterim.

Ak Parti’nin 26 tane ilçe belediyesi var İstanbul’da.Yeniden aday olan belediye başkanlarınızın karşısına görevdeki Ak parti kadın kolları başkanının çıktığı başka bir ilçe var mı ? Peki 3.5 sene Belediye Başkan yardımcılığını yapan kişinin daha önce yardımcısı olduğu başkana karşı aday olduğu görülmüş müdür ? İşte bu iki olay bile tek başına Başakşehir Belediye başkan adayınızın ne kadar kalp kıran bir kişilik olduğunu ortaya koymuyor mu ?

Herkes hata yapabilir ama Mevlüt Uysal hatada ısrar ediyor 

İnsanoğlu daima hata yapmaya müsaittir. Ama önemli olan hatasını anladığı zaman özür dileyip helallik istemesini de bilmek gerek. 

Mevlüt Uysal’ın 29 Mart 2009 da aday olması adına hem şahıs olarak hem de gazete olarak çok büyük destekler verdik. Aş istemedik,iş istemdik,ihale istemedik.Sadece gönüllere hitap etmesini istedik. Ama o ise gönül yapmak yerine hep kırmayı seçti.

Bakınız özet olarak sayın Uysal BEŞ yılda kimin kalbini kırmış ?

Güvercintepe mahalle mumhtarı mahallemde banka yok,postane yok,hastane yok kısaca hiçbir kamu kurum ve kuruluşu yok iken aşırı bir EMLAK vergisi artışına gitmek adil değil. 

Bu miktarları makul seviyede tutalım tunanağı hep beraber imzalayalım iş bitsin dediği zaman HAYIR biz böyle istiyoruz böyle olacak.

Sen beğenmiyorsan yargıya götür dediğiniz için muhtar da mahalle halkının hakkını korumak için yargıya gitti ve kazandı. Bu dik duruşundan ve mahalle halkının hakkını koruduğu için muhtarı tebrik ederek teşekkür etmeniz gerekirken akla hayale gelmeyen hakaretler ve baskılar uygulamaya çalışmanız size ne kazandırdı sayın Mevlüt Uysal  ?

Belediye meclis üyeleri ilçeye hayırlı olsun 

Ak Parti Belediye meclis üyeleri içinde teşkilata emek verenlerin çoğu liste dışı kaldı. Sayın Mevlüt Uysal neden böyle bir tercihe gitti bunu tam bilemeyiz ama kendisine itaat edecek bir liste yaptığı ilk etapta göze çarpıyor. 

Bu listenin 30 Mart 2014 seçimine nasıl yansıyacağı ise şimdiden merak konusu olmaya başladı. 
Mesela sosyal işlerden sorumlu eski ilçe başkan yardımcısı Musa Özcan neden meclis üyesi yapılmadı ? Güvercintepe Mahallesinde iyi bir tüccar olan eski ilçe başkan yardımcısı Fesih Alçınhangi gerekçe ile liste dışı bırakıldı.


CHP’de işler ne alemde ?
 
Onlarca araç ile kurumsal bir şekilde çalışmalarına başlayan CHP ilçe teşkilatı seçimi alacağına inanmış durumda. 

Bunu Karabat’ın en yakın çalışma arkaşları Bektaş Ulusan ve Serdar Bayraktar’a kontejanda yer vermesidir. En önemli çalışma arkadaşlarını Kontejan'da aday göstermesi karabat ve ekibinin seçimi almaya odaklandığı olarak algılamak mümkün.

CHP’nin meclis üyesi listesinde parti teşkilatına emek verenlerin ön planda olduğunu görmek mümkün.Bazı adayların hangi özelliğinden dolayı listede kendisine nasıl yer bulduğunu merak etsem de genel olarak parti teşkilatında bir memnuniyet söz konusu olduğunu gördük.
MHP Başakşehir ne yapıyor ?

MHP’nin listesi ise samimi ve içten Milliyetçi insanlarla süslenmiş. Belediye başkanı adayı Mali müşavir Muharrem Kaya ve ilçe başkanı Av.Dursun İzci samimi bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.Başkan adayı Kaya birkaç gün önce yaptıkları aday proje anıtım toplantısında hem başbakan yardımcısı Bülent Arınç’a hem de Başakşehir 
Kaymakamı Fatih Kocabaş’a sert sözlerle yüklendi.

Başakşehir’de Ak Parti’ye verdiği emanet oyları alarak başkanlığı alabileceği konuşulan Saadet Partisinde olan heyecan iktidar patisinde yok Saadet Partisinin adayı ulaşım uzmanı Neşet ÇevikBelediyeciliği bilen Başbakan Erdoğan  ve Kadir Topbaş ile yakın çalışmış eski bir belediyeci. 

Başkan Çevik’in bir sözü bana çok manidar geldi " Başbakan benim seçimi almam için Mevlüt bey'i aday yaptı"

Başbakan seçimi benim almamı istediği için halk nezdinde bir çok sıkıntısı olan Sayın  Mevlüt Uysal’ı yeniden aday gösterdi tezi bana çok manidar geldi. Bu iddianın gerçeklik payı var mı yok mu bilemem ama Sayın Neşet Çevik bunu bizzat bana ikili sohbetimizde ifade etti.

Saadet Partisi’nin kendisini tanıtması şartı ile; 1.2.4 ve 5.Etap’ta birinci parti olabileceğine inanıyorum. Zaten 29 Mart 2009 da seçimden bir gün önce atılan  meçhul SMS en az saadet partisinin oyunu % 10 aşağı çekti. 
O zaman Saadet partisinin Başakşehir’de beklediği oy oranı % 25 civarında idi. SMS ten sonra % 11.70 oldu.

Parti bu seçimde o zaman yapılan hilenin önüne geçmek için parti adına ÖZEL SMS paketi satın alarak partimizin resmi SMS sisteminden gelmeyen hiçbir mesajı dikkate almayın diyerek üyelerini ve parti teşkilatını uyarıyor.
Başakşehir’in Sürpriz yapacak en önemli partisi Saadet’tir.

Çünkü bu ilçenin kuruluşunu Merhum Erbakan yaptı. Saadet partisini yakından takip edin.1994 de kimse Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB yi alacağını tahmin etmiyordu. Ama halk öyle bir şey yaptı ki sandıkta MANŞETi atarak Refah partisini adam yerine koymayan Anket firmaları ve televizyonculara ters köşe yaptı.  Aynı şey bu dönem Başakşehir için geçerli olabilir o zaman kimse şaşmasın.

Saadet Partisi biz güçlüyüz bize verilen oylar boşa gitmez algısını kırdığı gün Başakşehir’de seçimi aldığı gündür.
HDP.adayı Şemsettin Arslan ve eş başkan Ayşe Karadağ’ da ilçe nezdinde seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyorlar.


Başakşehir Times  / Hüseyin Çetiner 
Editör: TE Bilisim