Demokrat Parti Muhtarlarla kentsel dönüşümü konuştu
 
Demokrat Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Av.Temel Yavuz Kotaloğlu basın mensupları ve muhtarlarla yemekli toplantıda bir araya gelerek ilçede bir türlü başarılamayan kentsel dönüşüm macerasını masaya yatırdılar.
 
İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber
 
Muhteşem ikili İstanbul DP.ye dinamizim getirecek 
 
Teşkilatçılık kapasitesi ve beşeri münasebetler konusundaki başarısı ile başta Zeytinburnu halkı olmak üzere İstanbul Demokrat Parti teşkilatının yakından tanıdığı partinin MKK.üyesi mimar Süleyman Uluocak ve İstanbul İl Başkan yardımcısı Ahmet Çelik başta Zeytinburnu olmak üzere artık İstanbul’un 39 ilçesinde DP.nin eylem ve etkin muhalefetine herkesin tanıklık edeceğini söylediler.
 
MKK üyesi Uluocak Biz iktidara geldiğimiz zaman TOKİ ve ve KİPTAŞ’ ı İstanbul’un
dışına göndereceğiz dedi.
 
Uluocak merkezi Zeytinburnu ilçesinde bulunan basın mensupları,Mahalle muhtarları ve bugüne kadar DP.de Zeytinburnu ilçe başkanlığı yapan kişilerin davetli olduğu dar çerçeveli yemekli toplantı da TOKİ ve KİPTAŞ’ın arsa sahiplerine zulm ettiğini ifade ederek DP.iktidara gelince bu iki kurumu Anadolu’da yatırım yapmaya gönderecek dedi.
Uluocak TOKİ’ nin İstanbul’da yaptığı zülmü sabahlara kadar anlatsak bitiremeyiz dedi.
 
Söz sırası kendisine gelen Gökalp Mahalle Muhtarı Celal Ertuğrul 2008 yılında Başakşehir Kayabaşı nda 40 bin TL karşılığında 280 M2 lik bir arsa satın aldığını çok kısa bir süre önce Başakşehir Belediyesinden aldığı bir yazıda arsası için TOKİ ile görüşmesi gerektiğinin bildirildiğini yazmış. TOKİ yetkilisinin kendisine arsanızın bedeli 21.800 TL cevabı ile şoke olan muhtar bu tavır karşında şaşırdığını ifade etti.
 
Uluocak Konuşmasını şu sözlerle tamamladı “Demokrat partimizin Zeytinburnu ilçe başkanlığı kentsel dönüşüm konusunda halkı bilgilendirmek için üzerine düşen görevleri bundan sonra daha dikkatli bir şekilde yapacaktır dedi.
 
Mesleği mimarlık olan Süleyman Uluocak Belediye başkanı Murat Aydın’ın kentsel dönüşüm konusunda ciddi hiçbir çalışma yapamadığını iddia etti.
 
Muhtarların bir çok soru sorduğu mimar Süleyman Uluocak sorulan tüm sorulara içtenlikle cevaplar vererek muhtarların kentsel dönüşüm konusunda ne yazık ki bilgilendirilmediklerini ileri sürmüş olabilirler.toplantıda daha bilgilendikleri ifade eden Uluocak herkese DP.çatısı altında yer var diyerek özellikle gençlere ve kadınlara DP.de siyaset yapan teklifi yaptı.
 
Ahmet Çelik’de yaptığı konuşma da şunları söyledi
 
İl başkan yardımcılığı görevine henüz çok kısa bir süre önce atandığını ifade eden Ahmet Çelik’de kısa bir süre Türkiye Partisi Zeytinburnu ilçe başkanlığı yapmış nasıl aktif çalıştığını herkese göstermişti. Çelik İstanbul il başkan yardımcı olsa da hiçbir zaman kendisi için çok önemli olan Zeytinburnu ilçesini ihmal etmeyeceğini ifade ederek Kentsel dönüşüm konusunda her gün sayısız şikayet aldığını ifada eden Ahmet Çelik,artık Murat başkan’ın
kentsel dönüşüm konusunda yakın takipçisi olacağımızı belirmek isteriz.
 
Toplantı basın mensupları,muhtarlar ve Demokrat Parti Zeytinburnu eski ilçe başkanlarının katılımı ile renkli geçti..
 
İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim