Yunan basını, yaz aylarında Ege adalarını ziyaret eden çok sayıda Türk turistin, 'sanki yarınlar olmayacakmış gibi' hesapsız para harcadığını yazdı.

Yunanistan'da yayımlanan bir gazete haberlerinde, lüks tekneler, yelkenliler veşişme botlar gibi pekçok araçla Yunan adalarına gelen çok sayıda Türk turistin, en iyi lokantalarda yemek yediği ve yapılan servisten memnun kaldığında büyük bahşiş bıraktığı yer aldı.

Haftalık Proto Thema gazetesi, "Türklerin Ege'ye turizm çıkarması" başlıklı haberinde, "Türk tatilcilerin, son günlerde Oniki Adalara yaptığı çıkarmanın toplu bir hal aldığını", Yunan adalarını ziyaret eden Türklerin hesapsız büyük paralar harcadığını yazdı.

Haberinde, "Türk turistlerin yemekte, fiyatını umursamadan en iyi balıkları tercih ederek, Yunan şarabı ve birası içtiğini, servisten memnun kaldığında da 100 Avro'ya varan büyük bahşişler verdiğini" yazan Proto Thema, "Adaları ziyaret eden orta halli bir Türk turistin görünümünün, Yunanistan'da ekonomik krizden önceki 'borsa döneminde' sanki yarınlar olmayacakmış gibi hesapsız para harcayan Yunanlı örneğine benzediği" yorumunda bulundu.

Leros Adası'nda yayımlanan "Pnoi" gazetesinin sahibi Nikos İgnatidis, Proto Thema gazetesine verdiği demeçte, "Türklerin daha çok Simi, Leros, Marathi ve Arkioi adalarını tercih ettiğini ve buralardaki birçok dükkan ve işyerinin neredeyse tamamının Türklerin harcadığı paralarla ayakta durabildiğini" söyledi.

Kos (İstanköy) Adası Otelciler Birliği Başkanı Minas Hacımihail de bu yıl Oniki Adalara olan turist akımının beklenilenin üzerinde gerçekleştiğini belirterek, Kos Ada'sındaki otellerin neredeyse yüzde 100 dolu olduğunu ve Kos'tan Bodrum'a her gün 3 bine yakın turist gittiğini" belirtti. (Milliyet)

Editör: TE Bilisim