Türk kızlarının en fazla intihara kalkışan kesim olduğu belirlenince Almanya’da “Hayatına değil sessizliğine son ver” sloganıyla kampanya açıldı

Almanya’da yaşayan Türk kızlarının, ülkedeki en yüksek intihar oranına sahip topluluk oldukları açıklandı. Berlin’de bulunan ülkenin saygın hastanelerinden CharitÈ’de görevli ve Almanya’daki Türk kadınlara destek veren Meryem Schouler Ocak, yapılan araştırmalar sonucunda Almanya’daki Türk kızlarının intihara teşebbüs oranlarının ülkedeki intihara teşebbüs ortalamasının beş kat, intihar oranının ise iki kat üzerinde olduğunu açıkladı.

Sema’nın korkunç dramı
Almanya’nın haftalık haber dergisi Der Spiegel, “İki Kültür Arasında Kalanlar” adlı dosyasında Almanya’da yaşayan Türk kızları arasında yaygınlaşan intihar vakalarını mercek altına aldı.

İntihara teşebbüs eden onlarca kızdan sadece biri olan Sema tam 3 kere intihara teşebbüs etti. Sema intihara ilk defa teşebbüs ettiğinde sadece 13 yaşındaydı.
Babası sürekli Almanlarla arkadaşlık etmesine kızıyor, o ise Alman arkadaşlarının hayatına özeniyor ve evde gördüğü baskıdan sıkılıyordu. Annesi ile babasının da arasının açıldığı bir dönemde evde bulduğu iki şişe hapı içen Sema, ailesi tarafından zamanında hastaneye yetiştirildi ve hayatta kaladı. Fakat Sema vazgeçmeyecekti...
Doktor olmak isteyen Sema, dişçi asistanı olarak çalıştığı klinikte yine Almanya’da yaşayan bir başka Türk’le tanıştı. Ailesinden göreceği baskıların sonlanacağı umuduyla bu Türk’le nişanlanan Sema, kısa bir süre sonra nişanlısından şiddet görmeye başladı. Fakat ailesi ayrılmasına izin vermeyince, bu adamla evlendi. Evlendikten sonra her şey Sema için daha da zorlaştı.

Kocası Sema’yı eve kitlemeye başlamıştı, başka çıkış bulamayan genç kadın ailesinin dairesindek intihara kalkıştı fakat ailesi onu engelledi. Tekrar ilaç alan Sema, yine kurtarıldı. Bir süre sonra ruh sağlığı bozulan Sema, halüsünasyonlar görmeye başladı.

Ciddi risk altındalar
CharitÈ’de psikiyatr olarak görev yapan ve geçen sene “Hayatına değil, sessizliğine son ver!” sloganı ile Almanya’daki Türk kadınlarına destek vermeye başlayan Ocak, bir çok Türk kadınının Sema gibi, namus cinayeti sonucunda intihara zorlandığını değil gördüğü baskılar ve iki kültür arasında yaşadığı sıkışma nedeniyle intihara kalkıştığını dile getirdi.

Biefels Üniversitesi’nden Sağlık Profesörü Oliver Razum da Almanya’da özelilkle 18 ila 35 yaş arasındaki Türk kızlarının ciddi risk altında olduklarını açıkladı.

Razum bu kızların bir çoğunun hap ile intihara teşebbüs ettiğini belirterek, “Eğer gerçekten ölmek isteseler bir binadan atlarlar ama onlar hap içerek kurtulabilecekleri bir yolu seçiyorlar. Tek amaçları ilgi görmek” diye konuştu.(Milliyet)

Editör: TE Bilisim