Hem yaz hem de kış mevsiminde eğlenceli ve dolu dolu bir tatil deneyimi sunan bölgede konaklayabileceğiniz çeşitli Kartepe otel işletmeleri yıl boyunca hizmet veriyor. kestane ve çam ormanlarıyla çevrili doğasında her mevsim ayrı bir manzaraya şahit olabilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte hafta sonu kaçamağında veya tatil döneminde gelebileceğiniz Kartepe açık hava aktiviteleri, kültürel zenginlik ve yerel mutfak açısından pek çok seçeneği bir arada bulabileceğiniz ideal ortamı sunuyor. İşte Kartepe’de gezebileceğiniz 5 rota;

1. Kartepe Kayak Merkezi

Ülke çapında kış turizminin önde gelen merkezlerinden olan Kartepe Kayak Merkezi, geniş tesis imkanları ve hizmetleriyle farklı bir tatil deneyimi sunuyor. Doğanın merkezinde olan tesiste binicilik, kayak, kuş gözlemciliği, trekking, paintball ve yamaç paraşütü gibi birbirinden çeşitli aktiviteler yapılabiliyor. Konforlu işletmelerde konaklayarak ilgi alanlarınızı geliştirebilir, yeni beceriler edinebilirsiniz. Soğuk kış günlerinde sıcacık bir atmosfer yaratan Kartepe Kayak Merkezi’nde keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

2. Maşukiye

Kartepe’nin etekleri ile Sapanca Gölü’nün hemen kıyısında yer alan Maşukiye dört mevsim ziyaret edebileceğiniz gezi noktaları arasında bulunuyor. Enfes doğası ve sakin ortamıyla şehir gürültüsünden uzakta huzurlu bir seyahat alanı sağlıyor. Bölgedeki şelalelerin çevresine kurulan alabalık restoranlarında taze balıkları tadabilir, bol oksijen eşliğinde demli çayın tadını çıkarabilirsiniz. Ormanlık alanlarıyla özellikle çocuklu aile ve arkadaş gruplarına piknik yapma imkanı veriyor. Tarihi köyü, zengin kültürü ve mutfağı ile Kartepe rotasına eklenmesi tavsiye edilen yerlerin başında geliyor. Nisan ayından Eylül ayına kadarki süreçte Kirazlı Yaylası, Sapanca Gölü ve Aygır deresi gibi göz alıcı güzellikleri rahatlıkla gezebilirsiniz. Organik ürünleri deneyebilir, dönmeden önce hediye olarak alabilirsiniz.

3. Thököly İmre Anıtı

Türk-Macar ilişkilerinin temellerinin atılmasına vesile olan Macar Kralı Thököly İmre adına yapılmış olan anıt günümüzde Kartepe köyünde yer alıyor. Tarih ve arkeolojiye meraklı kişilerin yoğun ilgisini gören bu anıtı ziyaret edebilir, kral ve eşinin hikayesini öğrenebilirsiniz. 18. Yüzyılda savaş zamanı önce İzmit’e sonra da Kartepe’ye taşınan Macar çiftin asıl anıları ve geride bıraktıkları 2003 yılında bir araştırmacı tarafından bulunsa da, tarihi açıdan ziyaret edilebilecek tek nokta Kartepe köyündeki anıt kabul ediliyor.

4. KuzuYayla Tabiat Parkı

İstanbul’a oldukça yakın mesafede bulunan ve Sapanca Gölü’nün nefes kesici manzarasına sahip olan Kuzuyayla, 2011 yılından beri tabiat parkı olarak biliniyor. Zengin bitki örtüsünün arasında uygun kamp alanlarda çadır kurabilir, doğa içinde oluşturulan trekking parkurlarında yürüyüşe çıkabilirsiniz. Koruma altında olan parkta aynı zamanda ziyaretçiler için piknik alanları bulunuyor. Her mevsim güzelliğini koruyan tabiat parkında doğayla iç içe vakit geçirebilir, yaşamın stresinden bir süre uzaklaşabilirsiniz. Kamp tatili için ideal atmosferi bulabileceğiniz Kuzuyayla Tabiat Parkı’nda sevdiklerinizle birlikte unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

5. Ormanya

Uzuntarla Tabiat Parkı olarak da bilinen Ormanya Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı olma özelliği taşıyor. 7’den 70’e geniş bir ziyaretçi kitlesine sahip parkta kuş, sürüngen, küçük ve büyükbaş hayvan çeşitleri bulunuyor. Doğanın içinde metrelerce uzanan yürüyüş parkurlarında ciğerlerinizi oksijenle doldurarak yürüyebilir, restoran ve kafelerinde enerji depolayabilirsiniz. Pek çok kamelya ve oturakların yerleştirildiği parkta ateş yakmaya izin verilmiyor. Ancak kafeterya hizmetinden yararlanabileceğiniz çeşitli işletmeler yıl boyunca açık oluyor. Türkiye’nin otel arama motoru Neredekal.com’dan Kartepe hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim