uygulaması saçın normal şartlarda ihtiyaç duyduğu bazı vitamin, aminoasit, yüzey genişletici ve minerallerin saça ve saç derisine dışarıdan enjekte edilmesi yöntemidir. Bahsi geçen aktif maddeleri saça dışarıdan sürmek ile enjekte etmek kıyaslandığı zaman arada çok ciddi farklar vardır ve mezoterapi uygulaması çok daha etkili bir yöntemdir. Bölgeye uygulanan iğneler ve ilaçlar bölgede kan birikmesine sebep olur. Bu biriken kan da saç derisine uygulanmış olan ilaçların bütün saç köklerini ve derinin tamamını gezerek daha geniş bir etkiye sahip olmasını sağlar. Bir mezoterapi uygulaması 5 aşamadan oluşmaktadır ve bu aşamalardan birinin bile yapılmaması sonucu olumsuz olarak etkileyeceğinden tüm basamaklara titizlikle özen gösterilmelidir.

Saç Prp Uygulaması

Saç prp tedavisi vücuda hiçbir yabancı madde vermeden tamamen kendi kendini tedavi etmesini sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntemde kişiden kan örneği alınır ve bu örnekte uygulanan özel bir yöntem ile kan plazmasından ayrıştırılarak kişinin vücuduna geri verilir. Bu geri verilen örneğin içinde bulunan kanın pıhtılaşmasını sağlayan maddeler aynı zamanda vücudun, denin yenilenmesini onarılmasını büyük ölçüde tetikler. uygulaması sayesinde ciltteki kırışıklıklar, lekeler, izler giderilebildiği gibi uygulama saç için de kullanılabilmektedir. Saç dokusunda kullanıldığında dokuyu onararak yenilediği için saç dökülmesinin engellenmesinde ve tedavi edilmesinde büyük öneme sahiptir.

Çene Dolgusu Nedir?

Kişilerin çene yapılarında zamanla oluşan ya da genetik faktörlerin etkili olduğu bozukluklar oluşabilmektedir. Bu bozukluklara örnek olarak çene büyüklüğü, asimetri ve çenede hacim eksiklikleri örnek verilebilmektedir. çene bölgesinde bulunan ve estetik bozukluk yaratan durumların giderilmesi için uygulanır. Bazı durumlarda uygulama çene bölgesinde kendiliğinden ya da çene yapısının bozukluğuna bağlı olarak oluşmuş kırışıklıkları gidermek için kullanılırken bazı durumlarda da direkt olarak çene görünümünde belli olan bozuklukların tedavisinde kullanılmaktadır. Dolgu malzemesi uygulanan bölgeyi doldurarak hacim kazanmasını sağlar. Dolgunun uygulanmasından sonra yüz hattında özellikle çenede daha keskin hatlar elde edilir. V şeklinde bir yapı görülür. Ancak çene dolgusu uygulanırken dikkat edilmesi gerekenlerden biri uygulamayla birlikte kişinin orijinal, doğal görünümünden çok fazla uzaklaşmamasıdır.

Editör: TE Bilisim