İstanbul narkotik polisinin İran'dan Türkiye'ye getirilen Afyon sakızı ile ilgili yürüttüğü operasyon, İranlı oyuncuya uzandı. Beren Saat, Monica Bellucci ve Yılmaz Erdoğan'ın oynadığı filmde rol aldığını söyleyen İranlı Amir K., Afyon sakızı satmaktan gözaltına alınıp tutuklandı. Fatih'te bir halı dükkânına operasyon yapan polis, İran halılarının kenar kısımlarına gizlenen 2 kilo 507 gram Afyon sakızı ele geçirdi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bir süredir takip edilen uyuşturucu zanlılarının İran'dan Türkiye'ye Afyon sakızı getirdikleri ve Türkiye'den de Norveç'e ulaştırmaya çalışıldığı belirtildi. Fatih'te İran halıları satan bir iş yeri ve Bakırköy'deki adreslere baskın yapan polis 8 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında İranlı Amir K. ile Arşad A. ve iki Türk'ün de bulunduğu belirtildi. Halı dükkânında yapılan aramalarda halıların kenar kısımları açılarak Afyon sakızı yerleştirildiği ve yeniden dikilerek gizlendiği ortaya çıktı. Ele geçirilen uyuşturucunun 2 kilo 507 gram Afyon Sakızı olduğu belirtilirdi. Ayrıca uyuşturucunun gizlendiği 90 adet kilime de el konuldu. Adliyeye sevk edilen Amir K.'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Narkotik polisi tarafından operasyonda gözaltına alınan Amir K'nın, ifadesinde, Yılmaz Erdoğan, Beren Saat ve Monica Bellucci'nin oynadığı 'Gergedanın Son Şiiri' isimli filmde oynadığını söylediği öğrenildi. Filmde Bellucci'nin babası rolünde İranlı bir subayı canlandırdığı belirtilen Amir K'nın polise verdiği ifadesinde, filmdeki rolü hakkında da bilgi verdiği ifade edildi.

Türk vatandaşlığına geçen ve Bakırköy'de oturan Amir K.'nın filmde rol aldığı süre içinde de polis tarafından takip edildiği belirtildi. Filmin önümüzdeki günlerde vizyona girmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim