Ak Parti İle özürlülerin hayatı değişti

Yaklaşan 3 Aralık dünya özürlüler haftası nedeni ile İstanbul Times Gazetesi imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner ve ekibi Ak Parti istanbul il başkanlığı özürlüler koordinasyon merkezi başkanı Mustafa Bügelek'i makamında ziyaret ederek bir çok konuda sorular yöneltti.Bügelek tüm sorularımıza içtenlikle cevaplar verdi.İşte o söyleşi...

İstanbul Times Haber Merkezi /ÖZEL HABER

Aslen Malatyalı olan Mustafa Bügelek Edebiyat fakültesi mezunu.Aziz Babuşçu'nun Ak Parti'de İstanbul il başkanı olduğu 2007'den bu yana Ak Parti İstanbul Özürlüler Koordinasyon merkezi başkanı olan Bügelek bu görevini 30 arkadaşı ile birlikte halen başarılı bir şekilde sürdürüyor.

Sayın Başkan Özürlüler Koordinasyon merkezi'nin Ak Parti içindeki yeri neresi ?

Ak Parti genel başkanı ve başbakanmız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile kuruluşu yapılan ÖKM.ler sosyal işler birim başkanlıklarına bağlı olarak çalışmalarını sürdürürler.Bizim yönetim organizasyonu olarak hiç bir sorun ve sıkıntımız yok.

2007 yılından beri İstanbul İl ÖKM.başkanısınız neler yaptınız bu sürede ?

Geçen dört yıllık süre zarfında il başkanlığımız ve genel merkezimizin bizden istemiş olduğu tüm rutin çalışmalarımızı yönetimdeki 30 arkadaşımla birlikte eksiksiz olarak yerine getirdik.Bu asli görevlerimiz haricinde,hükümetin bakanlıkların ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının almış olduğu kararlar,çıkarılan kanun ve yönetmeliklerin uygulanıp uygulanmadığını araştırmak,takip etmek ve zorluklarla kaşılaşan arkadaşlarımızın sorunlarını ilgililere ulaştırmak gibi bir çok hayırlı çalışmanın içinde olduk ve halende içindeyiz. 

Hükümet ve diğer yetkililer özürlülerin dertleri ile dertleniyormu sizce ?

Başbakanımız başta olmak üzere bakanlarımız ve bir çok kamu görevlisinin bizlere karşı pozitif ayrımcılık yaptıklarını hayatın her alanında görüyorum. Ak parti'den önce özürlülerin hiç bir sosyal güvencesi yoktu. Şu an kendisine bakacak imkanı olmayan özürlülerimiz için hükümet özürlü kardeşimize bakmakla yükümlü olan kişiye asgari ücret kadar bir para ödüyor.Rehabilitasyon merkezleri hastalarını evden alıp eve bırakmak dahil tedavilerini devlet güvencesinde sağlıyorlar.

Ben hükümetin elinden gelen gayretleri özürlüler için ortaya koyduğuna inanıyorum.Bunu söylerken de hiç bir zaman sorun ve sıkıntılarımız bitti de diyemeyiz.Zaten özürlü olmayan arkadaşlarımız da sıkıntıları hayat devam ettiği sürece hep olduğu gibi bizimde olacak ama hükümetin samimiyeti ve destekleri bizleri çok mutu ediyor.Yani sorunuza cevap verecek olursam yetkililerimiz dertlerimiz ile dertleniyor.

Özürlülerin daha çok siyasi alanda temsil edilmesi için neler yaptınız ? 

2009 yerel yönetim seçimlerinde İstanbul'un 39 ilçesi içinde 20 ilçede belediye meclislerine aday gösterdik.Çok şükür 13 ilçede özürlü arkadaşlarımız seçilerek halen belediye meclislerinde görev yapıyorlar.Amacımız özürlü arkadaşlarımızın nitelikli olması ve daha çok yerde görev almaları yönündedir.

Yoksa tek kıstasımız özürlü olması değildir. Şu an özürlü olup noter olan,milletvekili olan kendi alanlarında başarıyı yakalamış iş adamlarımız var.Yani yaşamın her alanında artık özürlü arkadaşlarımızda çoğalıyor.

Peki başkanım 13 tane özürlü meclis üyesi var dediniz İstanbul'da,gelecek seçimde 39 ilçe içinde bir tane ilçede dahi olsa özürlü bir belediye başkanı şık olmaz mı sizce ?

Elbette ki şık olur.Ancak şimdiden daha üç senesi kalmış belediye başkanlık seçimlerini düşünmek çok uzun bir süre.Şu an bizimde partimizinde önündeki seçim genel seçimdir.Tek odaklanacağımız siyasi çalışma şu an budur.Başbakanımız ve partimizin üst düzey yöneticileri özürlüler,kadınlar ve gençlik kollarımız için güzel kotalar ortaya koyuyorlar.Bu genel seçimde başbakanımızın özürlülere daha fazla kota ayıracağına inanıyorum

Ak Parti İstanbul il başkanı Aziz babuşçu ile aranız nasıl ?

İl başkanımız sayın Aziz Babuşçu her konuda bizlere gerçek manada ağabeylik yaparak hep yardımcı olmuştur.Biz ve arkadaşlarımızın ihtiyacı olan hangi talebi kendisine iletmişsek mutlaka bizimle alakadar olup sorunumuzu çözüm yoluna gitmiştir.Bunun içinde başta il başkanımız olmak üzere tüm İstanbul il yöneticilerimize gazeteniz aracılığı ile çok teşekkür etmek isterim.

Diğer siyasi partilerde mevkidaşlarınız var mı ?

Üzülerek belirtmek gerekirse Ak parti dışında bizim gibi kurumsal özürlüler koordinasyon merkezi olan başka bir parti yok.Bazen bireysel olarak değişik siyasi partilere gönül vermiş özürlü arkadaşlarla sohbet ettiğimizde son yıllarda yapılan olumlu değişimlerden haberdar olmadıklarını görüyorum.Biz yapılan ve yapılamayan yasal düzenlemeleri biliyor ve takip ediyoruz. Her geçen gün bir sıkıntımızın giderildiğini görmek bizi mutlu ediyor. 

Sayın başkan son olarak gazetemiz aracılığı ile söyleyeceğiniz her hangi bir mesajınız var mı ?

Tüm özürlü arkadaşlarımı Ak Parti çatısı altında siyaset yamaya davet ediyorum.Birlikte hareket eder ve çalışırsak sorunlarımızı daha kolay hal ederiz.Tüm ilçe başkanlıklarımız bünyesinde Özürlü Koordinasyon Merkezlerimiz bulunmaktadır.Arkadaşlarımız hangi ilçede ikamet ediyorlarsa oradaki Ak Parti ilçe bakanlıklarına giderek ÖKM.başkanımız ile tanışarak başlatmış olduğumuz çalışmanın içinde yer alabilirler.3 Aralık dünya özürlüler haftası nedeni ile tüm ilçe ÖKM.lerimiz bir ay boyunca hafta nedeniyle aktivite prgramı tertipleyeceklerdir.Arkadaşlarımızın bu etkinlklerde bizleri yalnız bırakmamalarıı istiyoruz.

istanbul Times Gazetesi olarak bizde tüm özürlü kardeşlerimizin 3 Aralık dünya özürlüler haftasını kutlar hepsine sağlık sıhhat ve mutluluklar dileriz.Bizlere vakit ayırıp samimi açıklamalarda bulunan Ak Parti İstanbul İl özürlüler koordinasyon merkezi başkanı Mustafa Bügelek'in ve çalışma arkadşlarının haftasını tebrik ediyorum

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim