Telefon : 0216 456 44 37
Fax: 0216 456 44 38
E-mail: [email protected]
Web: www.ngbb.org.tr
İlçe: Ataşehir
Adres: Ataşehir Atatürk Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad.  TEM Otoyolu Anadolu  Otoyol Kavşağı Ataşehir  İstanbul 

Önce yol inşaatı nedeniyle yapısı aşırı derecede bozulmuş toprak ıslah edilmiş; sonra 32 hektarlık park alanına takriben 50.000 ağaç ve çalı dikilmiştir.

Daha sonra amaç değiştirilerek, bir botanik bahçesi olma yolunda çalışmalara başlanarak 2002 yılında halkın ziyaretine açılmış ve 2003 yılında adı Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi olarak değiştirilmiştir.

İstanbul’un Anadolu yakasında, Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden gelen  otoyollarla, Anadolu  otoyolunun(Ankara) birleştiği kavşakta bulunmaktadır. Bahçe kavşaktaki anayollar ile bağlantı yolları arasındakiadalar üzerinde kuruludur ve sekiz adadan oluşmaktadır. Alan, Karayolları Genel Müdürlüğü ile ANG Vakfı arasındaki bir protokolle 2025 yılına kadar bu  hizmete tahsis edilmiştir. NGBB,  İstanbul’a %12 oranında yeşil alan sağlamasıyla  İstanbullular için bir nefes alma noktası olmasının yanı sıra, bir araştırma,  eğitim ve öğretim merkezidir.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi hafta içi ve hafta sonu sabah 09:30`da açılıp, saat 19:00`da kapanır. Son giriş 18:30`dadır.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi`ne giriş  ücretsizdir. 
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, Ali Nihat Gökyiğit Vakfı’nın, Türkiye’nin ve Dünya’nın bitki çeşitliliği ve korunması  konusunda faaliyet gösteren bir hayır hizmetidir. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi,  İstanbul Anadolu yakasında, Anadolu  Otoyol kavşağındadır. Bu nedenle, maalesef Bahçe’ye toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak mümkün değildir; ancak  özel  araçlarla ya da taksi ile gelinebilir.

Merkez Ada’da iki küçük otopark mevcuttur. Herhangi bir park ücreti talep e dilmemektedir.

Editör: TE Bilisim