Konserin  Özel Basın Davetlisi İstanbul Times'tı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler daire başkanlığı, Kültür işleri Müdürlüğünce düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Konserine ilgi büyüktü.Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra programa geçildi.

İstanbul Times Gazetesi / ÖZEL HABER

Programın başlangıcında,Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Devlet Bakanı Egemen Bağış,Faruk Özak,Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir ve Ak Parti istanbul il başkanı Aziz Babuşçu'nun gönderdiği telgrafların  okunmasından sonra programın akışına geçildi.

Melihat Gülses Yine Harikaydı

Çok Aşığın var Diyorlar parçası ile ününe ün katan TRT'nin Klasik Türk Müziği sanatçısı  Melihat Gülses'ten İstanbul Times Gazetesine jest.

Gülses TRT den sanatçı arkadaşı Nusret Yılmaz ile birlikte 10 Kasım 2010'da Cemal Reşit Rey konser salonunda verdikleri  "Atatürk'ü Anma Konserine"  özel olarak  İstanbul Times Gazetesini davet etti. Bu muhteşem konseri gazetemiz adına izleyen yazarımız Fatma Ozan  Melihat Gülses ile kültür ve sanat'ı konuştu. İşte Muhteşem gecenin Muhteşem şarkıları...

TRT Sanatçıları Muhteşemdi  

TRT sanatçıları Melihat Gülses ve Nusret Yılmaz Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirerek  Ulu Önder'i sevdiği şarkılarla yad etmenin mutluluğunu salondaki her kese yaşattılar.Konser süresince dinleyicilerin hep beraber şarkıları mırıldanmaları da görülmeye değerdi.

Sahneye önce Nusret Yılmaz çıktı.Yılmaz mikrofon hakimiyeti ve şarkılara aşinalığı ile beraber Ulu Önder ile alakalı mini bilgiler de vererek sadece şarkılara değil tarihe karşı da meraklı olduğunu dinleyicilere hissettirmesini bildi.Nusret Yılmaz Son tango şarkıyı seslendirirken osmanlı tarzı muhteşem kostüm ve makyajı ile sahnelerin yeni kraliçesi Melihat Gülses o muhteşem sesi ile her kesi adeta mest etti.

Nusret Yılmaz'dan,Olmaz ilaç Sine-i Sad Parem'e

Atatürk'ün sevdiği bir çok şarkıyı muhteşem bir performans ile üst üste okuyan Nusret Yılmaz aynı zaman da Türkçe'yi güzel koşuşan ve ifade eden bir sanatçı olduğu herkese göstermesini bildi.

Melihat Gülses'ten Yanık Ömer ve Ve Yemen Türküsü

Melihat Gülses gecenin önemine binaen birbirinden güzel şarkılar icra etti.Yanık Ömer şarkısı her kesi duygulandırdı. O şarkının minik bir kısmı şu şekildedir. "Kurtuluş savaşında,28 yaşında, mangasının başında,savaş biter yanık ömer köye döner,köylü bayram eder"...Gülses   yine Elazığ yöresinden Yemen'e giden askerlerimiz için söylenen Yemen Türküsünü de muhteşem bir şekilde yorumladı.Gülses, Bülbülüm kafeste,öter aheste aheste,ötme bülbül yarim hasta,ah neyleyeyim şu gönlümü...şarkısı ile birlikte bir birinden güzel onlarca şarkı seslendirip her kesin mutlu ve huzurlu bir şekilde ayrılmasını sağladı.  

Melihat Gülses 22 Kasım 2010'da sanatçı arkadaşları ile birlikte kurdukları dernekleri yararına  Yıldız Teknik Üniversitesi Kampüsünde muhteşem bir konser vereceklerini söyleyerek sevenlerini bu konsere davet etti.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim