Cumhuriyet Mitingleri, Ergenekon sanıkları ve onları destekleyenlerin söylediği gibi demokratik ve sivil bir hareket miydi yoksa asrın davasına yansıdığı şekliyle darbeye zemin hazırlama eylemleri mi? İşte bir çok vatandaşımızın adına ve verilen görüntüye bakıp katıldığı cumhuriyet mitinglerinin perde arkası.

 

CUMHURİYET MİTİNGLERİ GERÇEKTE NEYDİ?

 

Ergenekon iddianamelerinin darbeye zemin hazırlama eylemi olarak nitelediği Cumhuriyet Mitingleri demokratik ve sivil bir hareket miydi? Bu mitinglerin düzenlenmesinde darbe planlarının mimarı Şener Eruygur'un ADD'si ile omuz omuza çalışan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Çağdaş Eğitim Vakfı'na yapılan baskınlar yeniden bu soruyu gündeme getirdi.

 

İLK İTİRAF KARADAYI'DAN

 

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine denk gelen, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde gerçekleşen mitingleri Ergenekon'un darbe planlayıcısı Emekli orgeneral Şener Eruygur'un akıl ettiği ses kayıtları ve belgelerle ispatlanmıştı.

 


KARADAYI SES KAYDI

 

Şener Eruygur ve İlhan Selçuk arasında geçen konuşma iddianameyi destekliyor.

 

 

Ş.E. : BENİM BİR ÖNERİM VAR, BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ, BÖLÜK PÖRÇÜK HAREKETLER VAR. BUNLARI BİR ARAYA GETİRİP ÇOĞALTMAK LAZIM DİYORUM..

 

İ.S. : AYNEN BİZ DE ÖYLE DÜŞÜNÜYORUZ. ADD'LER VAR. ÜYE SAYISI 100 BİNİN ÜZERİNDE ŞUBE SAYISI 503 OLMUŞ... BUNLAR ANADOLU'DA ÇOBAN ATEŞLERİ GİBİ DURUYOR...

 


MİTİNGLERDE KONUŞANLAR ŞİMDİ CEZAEVİNDE

 

Mitinglerde kürsüde konuşan isimlerin pek çoğu Türkiye'nin dört bir yanında cephanelikleri ele geçen Ergenekon yapılanmasının sanığı olarak Silivri Cezaevi'nde yatıyor.

 

KÜÇÜK "BİZ YANDAŞIZ KAVGA ETMEMELİYİZ" DİYOR

 

Çanakkale'deki Cumhuriyet Mitingi'ne katılan ve ölme, öldürme yemini ile gündeme gelen Kuvayi Milliye Derneği ile başka gruplar arasında yaşanan kavganın ardından Ergenekon sanıklarından Veli Küçük'ün Kuvayi Milliye'yi ziyaret etmesi de dikkat çekiciydi.

 

GİZLİ TANIK:

 

İSTANBUL'A DÖNDÜKTEN İKİ ÜÇ GÜN SONRA GECE SAAT 23.00 SIRALARINDA VELİ KÜÇÜK DERNEĞE GELDİ VE DERNEKTE TARTIŞTIKLARI GRUPLA ALAKALI ÇANAKKALE MİTİNGİNDE KUVAYI MİLLİYE OLARAK GÖSTERİLEN TEPKİNİN YANLIŞLIĞINDAN, MİTİNGİ DÜZENLEYEN DERNEK VE KURUMLARIN YANDAŞ OLDUKLARINDAN, BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE BULUNULMASI GEREKTİĞİNDEN BAHSETTİ.

 

 


FİNANSÖRLERİ DE ERGENEKON SANIĞI

 

Mitinge katılımları yüksek tutmak için kavga eden grupları barıştıran Ergenekon'un, meydanların dolması için gerekli finansı sağladığı da yine iddianamede yer alıyor.

 

AHMET HURŞİT TOLON: KOLAY GELSİN DİYORUM SİZİ MEŞGUL ETMEK İSTEMİYORUM AMA BİR ŞEY ARZ ETCEM. GÜNLER AZALIYOR BAYRAKLAR KONUSUNDA LÜTFEDECEĞİNİZ TALİMATINIZA

 

SİNAN AYGÜN: BEN İSTANBULDAYIM ONUN NOTUNU ALAYIM DA ŞİMDİ AŞAĞIDA BAKAYIM NE KADAR BAYRAĞIMIZ KALDI BİLGİ VERİYİM BEN SİZE.

 


AHMET HURŞİT TOLON'UN: NE KADAR BAYRAK LÜTFEDERSENİZ O KADAR MUTLU EDECEĞİNİZİ BİLİYORSUNUZ.

 

SİNAN AYGÜN: TAMAM KOMUTANIM MESAJI ALDIM.

 

Asrın Davası'nda tanık olarak dinlenen sendikacı Mehmet Ali Özaltın ise Bursa Mitingi'nin Ergenekon sanığı Mustafa Özbek'in başkanlığını yaptığı Türk Metal Sendikası'nın maddi desteği ve Hurşit Tolon'un planlamasıyla gerçekleştiğini anlatıyordu.

 

MEHMET ALİ ÖZALTIN: 24.06.2007 TARİHİNDEKİ BURSA MİTİNGİNE GİTTİĞİMİZDE ORADAKİ TÜM TALİMATLARI HURŞİT TOLON' DAN ALDIK. KONUŞMACILARIN SIRASINI BİLE HURŞİT TOLON BELİRLEDİ. OTOBÜSLERİN PARASINI DA BASKI İLE İŞVERENDEN SAĞLADIK.

 


BU FOTOĞRAFLARA DİKKAT!

 

Ve bu eylemlerin sivil bir hareket olmadığını gösteren en önemli delile gelince. Bu fotoğraflar Muzaffer Tekin'den ele geçti ve İstanbul Çağlayan Meydanı'nda gerçekleşen Cumhuriyet Mitingi'nde çekildi.

 

Her ne kadar fotoğraflarda sivil görünseler de bu kişilerin tamamı rütbeli muvazzaf subay. İşin ilginç yanı istihbaratçı da değiller.

 

MİTİNGLER MUVAZZAF SUBAY DESTEKLİ

 

P. Yüzbaşı B.A, P. Binbaşı A.G, Başçavuş H.G ve Başçavuş H.K hepsi aynı karede.

 

Ek delil 7. klasörde yer alan bir başka fotoğraf. Hava P. Teğmen B.K miting alanına doğru gidiyor. Bir başka resimde ise Üsteğmen K.K var.

 

Kısacası bu mitinglerin planlayıcısı darbe girişimlerinin mimarı Şener Eruygur ve onun sağ kolu gibi hareket eden Hurşit Tolon'du. Katılımcıları da "Ordu Göreve" pankartlarıyla hatırlanan Eruygur'un ADD'si, Eruygur'la birlikte hareket eden Gülseven Yaşer'in ÇEV'i, Türkan Saylan'ın Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Ölme Öldürme yemini ettiren Fikri Karadağ'ın Kuva-i Milliyesi ve Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketiydi.

 

MİTİNGLER SİYASETİ YÖNLENDİRME ÇABASIYDI

 

Bir de o toplantılarda fotoğraflardan da görüleceği üzere, mitingleri kalabalık göstermek ve Ergenekon'un planlarından habersiz eyleme katılan sivilleri yönlendirmek için mitinge giden ya da gönderilen sivil giyimli muvazzaflar vardı. İddianame'ye göre Cumhuriyet Mitingleri Ergenekon'un ta kendisiydi.

Editör: TE Bilisim