Tulunay : Bizim Eğitim Modelimiz Çok Farklı

Gaziosmanpaşa ilçesinin en donanımlı yatırımlarından birisi olan 2.000 konutluk Venezia Mega Rezidans’ın bahçe katında nezih bir alanda çift dilli eğitim veren Gaziosmanpaşa Helen Doron Anaokulu ve Öğretim Merkezi kurucu genel müdürü Filiz Tulunay sorularımız detaylı cevaplar verdi.

İşte Röportajımız:

Filiz Hanım ilk şubeniz hakkında bize biraz bilgi verebilirmisiniz ?

Evet ilk şubemizi 1 sene önce; Venezia Mega Rezidans İstanbul Gaziosmanpaşa’da açarak hizmete başladık. Kurumumuz ile alakalı sizlere biraz teknik bilgi vermek isterim.

Özel Hayat Dolu Filizler Anaokulu ( Helen Doron KG )olarak 5 Eylül 2017 tarihinden itibaren hizmet vermeye başladık.

Okulumuz;

• 400 m2 bina alanı

• 400 m2 bahçe alanı
• 4 derslik (2-3-4-5 yaş)
• 1 ortak alan
• Çocukların kullanımına uygun tuvalet ve lavabolar
• Bebek bakım odası
• Toplantı salonu
• İdari oda
• Mutfak
• Veli bekleme alanı
• Bina içi ve dışı kamera sistemi
• Okul girişi / Giyinme Alanı’ndan oluşur.
* Eğitimimiz; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel Anaokulu hizmeti veren kurumumuz 2-6 yaş grubu çocuklara -İngilizce- ağırlıklı eğitim vermektedir.

Kurumunuz yaz tatilinde de açık mı ?

12 ay süreyle hizmet veren Helen Doron Kindergarten Gaziosmanpaşa Milli Eğitim Bakanlığı’na uygun eğitim takvimini tamamladıktan sonra Temmuz ve Ağustos aylarında yaz okulu aktiviteleriyle eğitimine devam etmektedir.

Psikolojik danışmanlık ve okul-aile danışmanlık hizmeti veren okulumuzda çocukların okula uyumu, gelişmeleri süresince gösterdikleri farklılıklar takip edilerek eğitim programında bu farklılıklara göre değişiklik ve düzenlemeler uygulanmaktadır.

Nasıl bir eğitim sistemi ile hizmet veriyorsunuz ?

Denwer II, Gestalt, Bir İnsan Çiz, Metropolitan, Agte, Wısc IV testleri gibi tarayıcı testlerle öğrencilerin bilişsel, duyuşsal ve fiziksel gelişimleri düzenli olarak incelenmektedir.

Eğitim programı içerisinde uzman eğitmen kadrosu tarafından Türkçe-Dil Etkinlikleri, Sanat Çalışmaları, Beden Eğitimi Çalışmaları, Matematik – Fen ve Doğa Çalışmaları yapılmaktadır. Okulumuzda İngilizceyi ana dili gibi konuşabilen çocuklar yetiştirilmektedir.

Derslikler hakkında bilgi verebilirmisiniz ?

* Dersliklerimiz, Ortalama 21m2’den oluşmaktadır. İçerisinde doğal ahşap masa sandalyeler, blok köşesi, müzik köşesi, evcilik köşesi, fen doğa köşesi ve kitap köşesi bulunmaktadır.

Yerler anti bakteriyel laminant kaplı olup Antialerjik halılar kullanılmaktadır.

Dersliklerimiz 2 girişlidir. 1 kapı bahçeye 1diğer kapı da koridora açılmaktadır. Dersliklerimizde her çocuğa ait şahsi giysi ve kitap dolapları bulunmaktadır.

Sınıflarımızda kullanılan boya, hamur, kalem, kağıt vb. materyaller CE belgeli ve anti bakteriyeldir. Sınıflarımız maksimum 16 kişiliktir.

Her Sınıfta 1 Ana Öğretmen, 1 yardımcı Öğretmen bulunmaktadır. Ayrıca Okulumuzda Helen Doron Eğitimene katılıp ve başarıyla tamamlamış 3 İngilizce Öğretmeni dönüşümlü olarak bütün sınıflarda eğitim vermektedir.

Kurumunuz bünyesinde spor faaliyetleri var mı ?

Spor branşlarımız; Alanlarında uzman eğitmenlerce yüzme, jimnastik, buz pateni, beden eğitimi çalışmaları, satranç, badminton dersleri verilmektedir.

Alan gezilerimiz; Belirli aralıklarla tiyatro, sinema, piknik, müze gibi sanatsal ve eğlenceli gezi programları ile okul dışı etkinliklere yer verilmektedir.

* Bahçemiz, 400 m2 alan içerisinde doğal çimle kaplı olup ahşap bahçe oyuncaklarına sahiptir (salıncaklar, tahterevalli, denge tahtaları, çardak, bitki yetiştirme alanı, oyun taşları, yapay karayolu, kurum havuzu, renkli oturma bankları, mantar aktivite masası).

Yemeklerimiz organik ürünlerden yapılıyor

* Mutfağımız, Alanında uzman mutfak kadromuz ile hijyenik bir ortamda sunulan yemekler organik yiyeceklerden oluşmaktadır. Özenle hazırlanan yemek listeleri haftalık olarak değişmektedir. Okulumuzda hazır paketli yiyecek ve içecek kullanılmamaktadır, okul içinde sunulan tatlı tuzlu yiyecek ve içecekler mutfak ekibi tarafından hazırlanmaktadır. yoğurdumuzdan reçellerimize kadar tüm malzemeler okulumuzda hijyenik bir ortamda hazırlanıp çocuklarımıza sunulmaktadır.

Eğitim Kadronuz nasıl ?

* Personellerimiz, alanlarında uzman Okul öncesi Öğretmenleri,çocuk gelişimi uzmanları,ingilizce Öğretmenleri, Psikolog, Sekreter, temizlik personelleri ve Aşçı'dan oluşmaktadır.

Servis mevcut mu peki?

Bunun yanı sıra okulumuza ait servisimizin ve Şöförümüzün bütün yetki ve güvenlik belgeleri alınmış olup, tecrübeli Servis şöförümüz ve hostesimizle çocuklarımızı evlerinden alıp, evlerinize teslim etmekteyiz.

Artık Zeytinburnu'nda eğitim doğumla başlıyor

Aile Sosyal Politikalar bakanlığına bağlı olarak hizmet verecek olan Hayat Dolu Filizler Kreş ve Gündüz Bakım Evi kurucu genel müdürü Filiz Tolunay ile 2018-2019 Eğitim öğretim yılında açılacak olan kurumları hakkında konuştuk.

Filiz hanım Gaziosmanpaşa'da yakaladığınız başarınızdan sonra Zeytinburnu,Bakırköy,Bahçelievler ve Güngören ilçelerinde de öğrenci alabileceğiniz bir lokasyonda açacağınız Zeytinburnu şubeniz henüz açılmadan çevrede ses getirmeye başladı bu başarınızı neye borçlusunuz neler söyleyeceksiniz ?

Evet sizinde dediğiniz gibi 2.Şubemiz olan mekanımız Bakırköy ile Zeytinburnu'nu ayıran son bina olan The İstanbul Rezidans binasının bahçe katında 800 m2 lik alanda Özel Hayat Dolu Filizler Kreş ve Gündüz Bakımevi ismi ile çok yakında hizmet vermeye başlayacaktır.

Okulumuzun teknik özellkleri nasıldır ?

800 m2 bina alanı

280 m2 bahçe alanı
3 Kattan Oluşmaktadır
Giriş kat; Giyinme alanları, idari odalar, 3 derslik,spor ve ortak alan,lavabolar
1.Kat; 2 adet, 0-12 ay bebek odası, bakım odası, 3 derslik, lavabolar
-1.Kat; Mutfak, Yemekhane, Lavabo, Bahçe
8 derslik (0-6 yaş)
1 ortak alan Spor alanı (tırmanma duvarı )
Yemekhane
Mutfak
Çocukların kullanımına uygun tuvalet ve lavabolar
Bebek bakım odası
Veli bekleme alanı
Bina içi ve dışı kamera sistemi
İdari oda
Toplantı salonu
Okul girişi / Giyinme Alanı’ndan oluşur.

Bu Kurmunuz hangi bakanlığa bağlı olarak çalışacaktır ?

* Eğitimimiz; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına’a bağlı olarak özel Kreş ve Gündüz Bakımevi hizmeti vercek kurumumuz 0-6 yaş grubu çocuklara Çift dilli ( Almanca,İngilizce ) ağırlıklı ve Montessori eğitimi verecektir.

Özel Hayat Dolu Filizler Kreş ve Gündüz Bakımevi Zeytinburnu 12 ay süreyle hizmet verecektir.

Psikolojik danışmanlık ve okul-aile danışmanlık hizmeti verecek olan okulumuzda çocukların okula uyumu, gelişmeleri süresince gösterdikleri farklılıklar takip edilerek eğitim programında bu farklılıklara göre değişiklik ve düzenlemeler uygulanacaktır.

Denwer II, Gestalt, Bir İnsan Çiz, Metropolitan, Agte, Wısc IV testleri gibi tarayıcı testlerle öğrencilerin bilişsel, duyuşsal ve fiziksel gelişimleri düzenli olarak incelenmektedir. Eğitim programı içerisinde uzman eğitmen kadrosu tarafından Türkçe-Dil Etkinlikleri,İngilizce, Almaca dil etkinlikleri, Sanat Çalışmaları, Beden Eğitimi Çalışmaları, Matematik – Fen ve Doğa Çalışmaları yapılacaktır.

Derslikler hakkında bilgi verirmisiniz ?

* Dersliklerimiz, Ortalama 45m2’den oluşmaktadır. İçerisinde doğal ahşap masa sandalyeler, blok köşesi, müzik köşesi, evcilik köşesi, fen doğa köşesi ve kitap köşesi bulunmaktadır. Yerler Linolyum Zemin kaplı olup Antialerjik halılar kullanılacaktır. Dersliklerimiz bol gün ışığı gören ferah alanlardır.

Dersliklerimizde her çocuğa ait şahsi giysi ve kitap dolapları bulunmaktadır. Sınıflarımızda kullanılan boya, hamur, kalem, kağıt vb. materyaller CE belgeli ve anti bakteriyeldir. Sınıflarımız maksimum 15 kişiliktir.

Her Sınıfta 1 Ana Öğretmen, 1 yardımcı Öğretmen bulunmaktadır. Ayrıca Okulumuzda 2 İngilizce Öğretmeni 2 Almanca Öğretmeni dönüşümlü olarak bütün sınıflarda eğitim verecektir.

Spor branşlarımız; Alanlarında uzman eğitmenlerce yüzme, bale, Türkçe drama, İngilizce drama, jimnastik, buz pateni, beden eğitimi çalışmaları, satranç, badminton dersleri verilecektir.

Alan gezilerimiz; Belirli aralıklarla tiyatro, sinema, piknik, müze gibi sanatsal ve eğlenceli gezi programları ile okul dışı etkinliklere yer verilmektedir.
Çocukların toprağa basıp enerjilerini atmaları önemli bir özellik değilmi ?

*Evet bahçemiz, 250 m2 alan içerisinde kısmi doğal çimle kaplı olup ahşap bahçe oyuncaklarına sahiptir (salıncaklar, tahterevalli, denge tahtaları, çardak, bitki yetiştirme alanı, oyun taşları, yapay karayolu, kum havuzu, renkli oturma bankları, mantar aktivite masası). Özellikle gelişme çağında olan bebekler ve çocukların toprağa basması gelişimleri için çöok önemli. Bizim Kurumlarımızda çim ve toprak olmazsa olmazımızdır.

Yemekleriniz organik ürünlerden mi hazırlanıyor ?

* Evet çocuklarımıza yedirdiğimiz yemeklerin organik ürünlerden hazırlanmasına çok önem veriyoruz.Mutfağımız, Alanında uzman kadrolarla hijyenik bir ortamda yapılan yemeklerin ikra edilmesi bizim için olmazsa olmazdır.

Özenle hazırlanan yemek listeleri haftalık olarak değişmektedir. Okulumuzda hazır paketli yiyecek ve içecek kullanılmamaktadır, okul içinde sunulan tatlı tuzlu yiyecek ve içecekler mutfak ekibi tarafından hazırlanmaktadır.

Yoğurdumuzdan reçellerimize ve turşumuza kadar tüm malzemeler okulumuzda hijyenik bir ortamda hazırlanıp çocuklarımıza sunulmaktadır.

* Personellerimiz, alanlarında uzman Okul öncesi Öğretmenleri, çocuk gelişimi uzmanları,ingilizce Öğretmenleri, Almanca Öğretmenleri, Psikolog, Sekreter, temizlik personelleri ve Aşçı'dan oluşmaktadır.

Özellike Zeytinburnu'nun bütün mahallerinde ,Bakırköy'ün Osmaniye ve Kartaltepe'de mahalleri başta olmak üzere yakın ilçelerde ikamet eden valilerimizden 0-6 yaşa arası çocuğu olanların mutlaka bizimle iletişime geçmelerini arzu ediyoruz şeklinde konuşan Filiz Tolunay ve Zeytinburnu şubesi 0-2 yaş sorumlusu İsmihan Cambaz şartları uygun olan velileri kurumlarına beklediklerini ifade ettiler.

Adresler:

Zeytinburnu : Hayat Dolu Filizler Kreş ve Gündüz Bakım Evi

Adres : Sümer Mah.Prof.Dr.turan Güneş Cd. The İstanbul Rezidance F/B Blok NO: 59 / 1 D -1-E Zeytinburnu / İSTANBUL
Telefon : 0534- 281 51 84 -      0212- ....  .......  ......    (Çok Yakında açılacak)

Gaziosmanpaşa :Karadeniz Mah.Eski Edirne Asfaltı Venezi Mega Rezidance B Blok Girişi Gazisomanpaşa / İSTANBUL

Telefon : 0212- 803 38 98 /99 GSM:0535-647 20 17

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim