Telefon:0212 266 00 46
Fax: 0212 266 00 46 
E-mail: [email protected]
Web: www.bilimmerkezi.org.tr
İlçe: Şişli
Adres: kı Yeten Cad. Polat Tower Yanı 18/A Fulya-Şişli 
İstanbul

Bilim Merkezi  öğrenme şevkini, keşfetmenin mutluluğunu ve deney yapmanın heyecanını yaşatabilmek amacıyla aktif eğitim programlarına  uygulama alanı yaratmaktadır. Aynı zamanda ziyaretçilerine bilimi sevdirmek, bilimsel düşünce becerisini yaygınlaştırarak onların merak duygusunu uyarmak ve bu sayede onlara gelişen  teknolojileri benimsetmeyi hedeflemektedir.

Bilim Merkezi hedeflerine ulaşmak amacıyla, deprem ve yangın eğitim birimi, dev mikroskoplar, zeka  oyunları, 20 milyon yıllık ağaç, planetaryum, kara delik, fizik üniteleri gibi çeşitli üniteler oluşturmuş ve bu üniteler; deneyler, internet eğitim programları, proje yarışmaları, toplantı ve konferanslarla desteklenmiştir.

Deney üniteleri arasında bulunan Yangın ve Deprem Eğitim Birimleri’nde, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nin sertifikalı eğitmenleri tarafından verilen deprem ve yangın afetlerine hazırlık eğitimleri, ziyaretçilerin bu konulardaki bilgilerini pekiştirmektedir. Bir deprem simülatörünü de barındıran Bilim Merkezi’nde ziyaretçilerin; deprem öncesinde alınabilecek önlemler ve hazırlıklar hakkında bilgilendirilmesinin yanı sıra deprem simülasyon odasında gerçek bir deprem anını yaşayarak öğrenmeleri sağlanmaktadır. Eğitim programı kapsamında deprem anında oluşabilecek yangın ile ilgili olarak da bilgiler aktarılmaktadır.

Bilim Merkezi’nde ayrıca Enerji Ağacı deney birimi aracılığıyla yenilenebilir enerji konusunda eğitimler de verilmektedir. Buna ek olarak bu sene Bridgestone sponsorluğunda Bilim Merkezi bünyesine kazandırılmış olan ‘Güvenli Sürüş ve Yol Emniyeti’ temalı sergi alanı ile de ziyaretçilere güvenli sürüşün 8 sırrı ve daha fazlası uzman eğitmenler tarafından öğretilmektedir.

Ayda yaklaşık 8 bin kişi tarafından ziyaret edilen Bilim Merkezi; bilgi toplumu yaratmak, bilimsel düşünceyi aşılamak ve bilimi geniş kitlelere sevdirmek misyonunu gerçekleştirmek üzere bilim okulu, hafta sonu atölyeleri, sergiler, bilim şenliği, seminerler gibi aktiviteleri de hayata geçirmektedir.

Bilet Fiyatları

Tam-Öğrenci: 6 TL
10 kişi ve üzeri için randevu alınması rica olunur.

Bilim Merkezi, haftanın her günü 09.00 – 18.00 saatleri arasında gezilebilmekte ve

rehberler eşliğinde uygulamalar yapılmaktadır.

Ziyaret Gün ve Saatleri: Hafta içi ve Cumartesi 09.00-18.00 arası açıktır. Pazar günleri kapalıdır. 

Editör: TE Bilisim