Özelikle de dünyanın en gelişmiş sistemleri ile beyaz eşya üretimi gerçekleştiren Arçelik’ in geliştirdiği Arçelik çamaşır makinelerinde hata kodları ile de kullanıcılara yardımcı olunuyor. Özellikle Arçelik çamaşır makinesi hata kodları ile birlikte artık çok daha kolay bir şekilde bir sorun olması durumunda tespitini gerçekleştirebilmek mümkün oluyor. Çamaşır makinesinin çalışması sırasında karşı karşıya kalınan tüm teknik sorunlar için belirlenmiş olan özel hata kodları bulunuyor. Bu çerçevede de çamaşır makinesinde e10 hata kodunun alınması durumunda, çamaşır makinesindeki kapak kilidinde kısa devre oluşması ile ilgili bir sorun olduğu anlaşılmaktadır. merkezi uzmanları tarafından hızlı ve dinamik bir şekilde çözümü sağlanmaktadır.

Arçelik markalı çamaşır makinelerinin kullanımı sırasında kullanıcıların e10 hata kodu ile karşı karşıya kalmalarına neden olan birden fazla olasılık söz konusu olmaktadır. Çamaşır makinesinde kullanıcıların bu hata kodunu almaları kapı kilidinde kısa devre meydana gelmesine bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Bu durumda kullanıcıların, çamaşır makinesini etkin bir şekilde kullanamamasına neden olmaktadır. Çamaşır makinesinin e10 hata kodu alınmasına neden olan ana nedenler ise; kapı kilidinin arızalanması, kapı kilidine akım taşıyan kablolarda kısa devre olması ve makine anakart arızasının oluşmasıdır. Bu olasılıklardan birisi dolayısı ile çamaşır makinesinde e10 hata kodu yanıp-sönmeye başlar. Uzman teknisyenleri tarafından hızla bu hata kodunun giderilmesi sağlanabilmektedir.

Arçelik çamaşır makinesi teknolojisi konusunda deneyimli ve bilgi sahibi olan teknisyenleri tarafından e10 hata kodu en hızlı şekilde giderilmektedir. Çamaşır makinesinde e10 hata kodu için uzman teknisyenler tarafından çamaşır makinesinin kapı kilidi mekanizmasında arıza olup, olmadığı kontrol edilir. Ayrıca kapı kilidine akım taşıyan kabloların yerinden çıkıp, çıkmadığı ya da kısa devre oluşturup, oluşturmadıklarını kontrol etmektedir. Bu noktalardaki arıza tespitinde ise direkt olarak yenisi ile değişim gerçekleştirerek, çözüm sağlanmaktadır. Son olarak ise çamaşır makinesinin tüm sisteminin yönetimini gerçekleştiren anakart parçasının kontrolleri gelişmiş sistemler ile gerçekleştirilmektedir. Böylelikle bir arıza var ise bunun tam niteliği tespit edilerek, gerekli onarım işlemleri bilgisayarlı ortamda gerçekleştirilmektedir.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim