Ülkemizin gelişmesini istemeyen devletlerin taşeron terör örgütlerini kullanmalarını  anlıyorum  ve onların bunu yapmasını  da kendileri açısından anlam da veriyorum.

Ancak bizim idarecilerimizin sürekli üst akıl var demelerini hiç mi hiç anlamlı bulmuyorum 
Üst akıl da olacak, ülkemize komplo kuranlarda olacak, ayağımıza çelme takmak için pusuda bekleyenlerde olacak bunların hepsi eşyanın tabiatına aykırı değil. 

Ancak bizi yönetenlerin bütün bu oyunlara  karşı bir değil birkaç senaryosu olması gerekirken ha  bire suçu başkalarına atmalarını makul ve mantıklı görmüyorum.                                            

Bizim çok sayıda düşünce  kuruluşumuz olmalı  artık

Batılar bir çalışma yaparken önce adına “Think Thank” dedikleri düşünce kuruluşlarına üzerinde operasyon yapacakları ülke ile alakalı çalışma isterler. Bu kuruluşun üyeleri de en imce  ayrıntısına  kadar  üzerinde  operasyon yapılacak olan ülke üzerinde çalışır ilgili makamlara gerekli raporları sunarlar.  İlgili makamlarda en az hata ile üzerinde operasyon yapılacak olan ülke hakkında  gerekli kararları verirler. 

Eğer Türkiye de ciddi bir düşünce kuruluşu olsaydı Arap baharı döneminde  üzerinde operasyon yapılacak olan Irak, Libya , Mısır ve Suriye ile alakalı yanlış kararlar vermemiş olurduk 

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ,Almanya  başta olmak üzere bir çok gelişmiş devletin ekonomisi, medyası MUSEVİLERİN elinde olduğu için onlar İSRAİL’ in Arz-ı Mevud yani VAAD EDİLMİŞ topraklar hayaline ulaşması için ilk önce IRAK’ı sonra SURİYE’yi, peşinde İRAN’a son halka olarak da TÜRKİYE’yi iç savaşa sürüklemek kaydı ile bu İsrail’in ARZ-ı MEVUD hayali önünde engel olabilecek devletleri kendi iç sorunları ile perişan ettiğin zaman kimsenin İsrail’in Arz-ı  Mevud hayaline karşı çıkacak takati kalmaz.

Bu fikri 1981 yılında Dünya Gündemindeki İsrail kitabını yazan Ali Uğur adındaki yazar aynen yazmıştı.  Bunu bilen bu satırların yazarı olarak ilk günden beri ABD ye güvenip Suriye yönetimi ile aramızı bozmaya gerek yok dedim. Ama  ne yazık ki bizim hükümet yetkililerimiz Beşar Esad Zalim halkını eziyor biz bu zulme seyircimi kalalım dedi. Türkiye  ortak bakanlar kurulu toplantısı yaparken Suriye İstihbaratı EL MUHABERAT halka gül mü dağıtıyordu ?   
6 Ayda  Beşar kaçacak biz de Emeviye camisine gidip Namaz kılacağız diyen Ahmet Davutoğlu hoca açıklama yapmıyor ama Numan Kurtulmuş hoca Suriye Politikamız yanlıştı diyor.  

Günaydın Numan Hocam bunu 1 milyon Suriyeli ölünce ve 12 milyonu yer değiştirene kadar anlamadınız mı ?

İşte bizim bir düşünce kuruluşumuz olsaydı ABD, İngiltere, Almanya ,İsrail ve diğer devletlerin akıllarında olan oyunları sesli bir şekilde düşünüp ona göre rapor hazırlasaydı muhtemelen YURTTA SULH DÜNYADA SULH DER ne ABD’nin nede başka bir ülkenin sözlerine aldanıp Beşar 6 ay içinde kaçar hayalleri ile ülke idare etmezdik.                                          

Rusya, İran ve Çin Suriye Giderse Ortadoğu da sadece İsrail’in kalacağını hesap etti ve Suriye’ye destek verdi                                                                                                                                                                         
Türkiye Beşar Esad  halkına zulmediyor biz de bu zulme razı olmadığımız için Esad’ın görevini bırakmasını istiyoruz diyerek Suriye’de yanlış bir politika uyguladığını bugün demiyorum. Biraz önce Ali Uğur’un 35 sene önce dediğini ifade ettim durdum. Yine Erbakan Hoca’nın meşhur sözü var der ki : Bir gün mesele Suriye olursa bilin ki hedef Türkiye’dir

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan 2003 yılında hepimizi uyarmış: 'Yahudi lobisinin etkisinde olan Haçlı-Siyonist ittifakı, Arz-ı Mev'udu İsrail'e katma Planı çerçevesinde Suriye'nin derhal işgal edilmesini istiyor' demişti.

2003 yılında ABD, Dış İşleri Bakanı olan Condolezza Rice’nin söylediği; “İçinde Türkiye’nin olduğu 22 ülkenin sınırları değişecek” demişti.

Türkiye’nin şu an elinde iki ucu … değnek.  Beşar Giderse bir türlü gitmezse bin türlü. 

Beşar Esad yönetimde kalırsa ilk iş olarak babası Zalim “zahmetli “Hafız’ın yaptığı gibi PKK ya ve diğer terör örgütlerine Türkiye Aleyhine yapacakları çalışmalarda destekl verecekltir. Özetle ne güzel ortak bakanlar kurulu toplantısı yaptığımız Suriye ile bugün kanlı bıçaklı olduk.  

ABD açıkça benim önceliğim Beşar Esad değil diyerek işin içinde çıktı. Numaradan hedefim  IŞID-DEAŞ diyor ama el altında dünyaya bakın işte Müslümanlar bu kadar barbar diyerek bu örgütün yaptığı ölümleri gündemde tutarak İslam’a yönelen Hıristiyanları durdurmaya çalışmaktadır. 

Aslında bu konuda yüzlerce sayfa yazı yazmak çok mümkün ama özetle ilk günden  beri dediğim gibi bir daha tekraralayım TÜRKİYE’ nin Suriye politikası yanlıştı ve şu an başbakan yardımcısı  Prof.Dr.Numan Kurtulmuş bunu söyledi.

Allah ülkemizi korusun başımızdakilere de basirete ve feraset versin diyerek bu yazıyı bitirmek isterim.

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner