2 KM Uzunluğunda İftar Masası

İmza attığı iftar organizasyonları ve etkinlikleriyle Üsküdarlılara birliktelik ve paylaşma dolu örnek bir Ramazan ayı yaşatan Üsküdar Belediyesi, Üsküdar’dan Harem’e uzanan sahil yolunda yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda iftar sofrası kuracak.

Yılın en büyük iftar sofrası olması beklenen dev organizasyonda, 50 bin kişi masada ve elden dağıtımla aynı anda iftarını açacak. Kız Kulesi ve İstanbul Boğazı eşliğinde gerçekleştirilecek iftarda herkese; mercimek çorbası, etli pilav, tulumba tatlısı, ayran, su, hurma, pide ve çaydan oluşan iftar yemeği dağıtımı yapılacak.

Hedef 50 Bin Kişiye İftar

Türkiye’ye ilkleri kazandıran projelerin mimari Üsküdar Belediyesi, Ramazan ayında da ülke çapında örnekle gösterilen dev projelere imzasını atıyor. Bu kapsamda Üsküdar’dan Harem’e uzanan caddede, yaklaşık 50 bin kişinin katılımıyla yılın en büyük iftar organizasyonuna hazırlanan Üsküdar Belediyesi, bu dev organizasyon için tüm detayları düşündü. Üsküdar meydanı bitişiğindeki Şemsipaşa’da kurulan iftar çadırından Harem girişindeki balıkçılar barınağına kadar olan yaklaşık 2 kilometrelik alan, 10 Haziran Pazar günü sabah saat 10:00’dan itibaren trafiğe kapatılacak. Ve bu alana binlerce kişinin masada ve elden dağıtımla aynı anda iftar yapacağı, yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda iftar masaları kurulacak.

Hilmi Türkmen:

“Birlik ve kardeşlik duygularını hep birlikte yaşayacağız”

Üsküdar’dan Harem’e kadar olan sahil yolunda gerçekleşecek dev iftar organizasyonuyla on binlerce kişiye iftar verecek olmanın heyecanı içinde olduklarını kaydeden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ramazan’ın başlangıcından itibaren başta ihtiyaç sahipleri ve evine yetişemeyenler olmak üzere çok sayıda kişiyi paylaşım ve birliktelik dolu iftar sofralarında buluşturduklarını hatırlattı.

Her Ramazan ayında gerçekleştirdikleri iftar ve renkli organizasyonlarla, katipler şehri Üsküdar’da Ramazan’ın ruhunu yaşatmayı vazife edindiklerini belirten Türkmen, “İlçemiz tarihinden gelen mirasın bir getirisi olarak Ramazan’la özdeşleşen bir kimliğe sahip. Biz de Üsküdar Belediyesi olarak bu kıymetli kimliği gerçekleştirdiğimiz projelerle en iyi şekilde yaşatmaya çalışıyoruz. Üsküdar ve Harem sahil yolu arasında gerçekleştirmeyi planladığımız iftar organizasyonumuz aracılığıyla yılın en büyük iftarına imza atmaya hazırlanıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın davetli olduğu iftarımızda, birlik ve kardeşlik duygularını hep birlikte yaşayacağız. Diğer projelerimiz gibi bu büyük organizasyonumuzun da ülkemizdeki belediyelere örnek olacağına inanıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim