26 Nisan Perşembe günü İlkbahar’ın simgesi haline gelen mor salkım dikimiyle başlayan etkinlik, aynı gün çocuk atölyeleri, boyamalar, pamuk şekeri dağıtımı, patlamış mısır dağıtımı gibi faaliyetlerle katılımcılara adeta bahar şöleni yaşattı. Doğa ve sanatın güzelliklerinin bir araya geldiği şenlik, 7’den 70’e her kesimden vatandaşın katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.

Şenliğin açılışında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar için bizim çok renkli ama bir o kadar ciddi bir vizyonumuz var. Bu şenliğimizin amacı kişi başına düşen yeşil alanlarları artırmak. Nefes alacağımız mekanlar düzenlemek. Kişi başına düşen yeşil alanları 4,8 m2’den 9,5 m2’ye çıkardık. Seneye inşallah 10 m2 yapacağız. Üsküdar’ı Üsküdar yapan en başta doğal güzellikleri. Her şehre nasip olmayacak bir coğrafya avantajımız var.” dedi. ŞenliğeAK Parti Milletvekilleri Osman Boyraz ve Hasan Turan’da katıldı. Etkinliğe gelenlere 5000 fidan dağıtıldı.

Şenliğe katılan Üsküdar Kaymakamı Mustafa Sefa Demiryürek, “Üsküdar sadece Üsküdar’a hizmet etmiyor bütün İstanbul’a hizmet ediyor.” dedi

Şiir dinletileri ve resim sergisiyle sürecek

Etkinlik kapsamında düzenlenen “Erguvanlı Bir Bahçe Mor Salkımlı Bir Duvar” temalı fotoğraf yarışmasının finali, 4 Mayıs Cuma günü Valide Sultan Gemisi’nde gerçekleştirilecek. Aynı gün yarışmanın kazananları da ödüllendirilecek. Etkinliğin 5 Mayıs Cumartesi günü Fikir Sanat Merkezi bahçesinde gerçekleşecek şiir dinletileri ve resim sergisi de katılımcıları sanatın derinliklerine ulaştıracak.

Editör: TE Bilisim