Firuz Bağlıkaya,mazbatasını alması ile ilgili yaptığı toplantıda;Kongrede yaptığı konuşmalarda ve bildirgelerinde açıkladıklarının bugünden başlayarak uygulamasına başlayacaklarını söyledi.Tüm acentalardan gelen ayak seslerinin kongrede gerçekleştiğini,umtsuzluk-işsizlik sorunlarının çözüleceğini,atılımcı olacaklarını,bir şey olmak yerine,bir şey yapmak amacında olduklarını,önceliklerini-güçlerini acenteden yana kullanacaklarını söyledi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Ahmet Salman 

Seyahat acentalarının 54 sektörle işbirliği yaptığı, 1,5 milyon kişiye iş sağlanıldığını, ülkenin dış ticaret açığının % 35i ni karşıladığını ,çalışmalarının öncelikle Kültür ve Turizm Bakanlığı ve diğer turizm paydaşları ile birlikte sürdürüleceğini,sorunların çözüleceğini,akıl-bilgiteknoloji,proje ve tecrübe ile hareket edeceklerini söyledi.

Amacın başa geçmek değil,TÜRSAB’ı başa geçirmektir.Yönetim süresinde ticari işler yapılmayacak,havayolu şirketleri ile sorunları gidermek,yeni acenta açılışı zorlaştırılacak,şirketlerin belge devri kolaylaştırılacaktır.Küçük-orta işletmelere kredi garanti fonundan teminatsız kredi aldırılacaktır.Hac-umre işlerinde acentalar iş yapacaklardır.

Basın mensuplarının soruları üzerine yerel ve ulusal basına önem verileceği,sürekli iletişim içinde olacaklarını, birlik merkezinde basın odası açılacağını, yurt içinde-yurt dışında yapılacak etkinliklere duyarlı olacaklarını, Bu yıl yapılacak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından önerilen, TÜRKSOY tarafından açıklanan Kastamonu 2018 Türk Dünyası Kültür Yılı etkinliklerine de ilgi göstereceklerini söyledi.

Önümüzdeki dönem Türkiye turizminden umutluyuz dedi.

FATİH’TE KAHVEHANE SERGİLERİ AÇILMAYA BAŞLADI

Fatih’te ev kadınları yaptıkları resimleri kahvehanelerde sergilemeye başladı. İlk olarak arkadaşlarının özendirmesi ile Ayfer Soner Oğuzhan Caddesi’nde bulunan Bizim Kafe’de yaptığı resimleri sergilemeye başladı. Amatör Ressam Ayfer Soner gördüğü ilgiden duygulandığını, yeni çalışmalara başlayacağını ve başka yerlerde sergi açmayı düşündüğünü söyledi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim