Yaralı teröristin, Kastamonu'da Başbakan Erdoğan'ın konvoyuna düzenlenen saldırının elebaşı olduğu iddia edildi.

Tokat'ın Reşadiye ve Başçiftlik İlçeleri arasında güvenlik güçleri ile PKK'lı bir grup terörist arasında çıkan çatışmada bir terörist yaralı ele geçirildi.

Yaralı ele geçirilen teröristin Kastamonu'da, Başbakan Erdoğan'ın bulunduğu konvoya düzenlenen saldırının elebaşılığını yaptığı iddia edildi.

Reşadiye ve Başçiftlik ilçeleri arasında bulunan Elmacık köyü kırsalında güvenlik güçleriyle bir grup PKK'lı terörist arasında çıkan çatışmada yaralı olarak ele geçirilen terörist Tokat Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Teröristin getirilmesi öncesi hastanede geniş güvenlik tedbirleri alındı. Saat 03.45 sıralarında içerisinde yaralı teröristin olduğu söylenen ambulans, Reşadiye ilçesinden askeri araçlar eşliğinde acil girişine geldi. Yaklaşık 30 dakika acil girişinde bekletilen ambulans, daha sonra başka kapıdan giriş sağlanacağı belirtilerek hastaneden uzaklaştırıldı. Yaralı teröristten görüntü verilmemesi için böyle bir uygulama yapıldığı, teröristin başka bir ambulansla diğer kapıdan içeri alındığı öğrenildi.

KASTAMONU SALDIRISININ ELEBAŞI İDDİASI

Çatışmada yaralı olarak ele geçirilen teröristin 1971 Viranşehir doğumlu Mehmet Kurt isimli terörist olduğu öğrenilirken, Kastamonu'da, Başbakan Erdoğan'ın bulunduğu konvoya düzenlenen saldırının elebaşılığını yaptığı iddia edildi. 6 kişilik terörist grubun, Ordu'da başka bir PKK'lı grupla buluşmak için geçiş yaptıkları ve bu sırada sıcak temas sağlandığı belirtildi. (Milliyet)

Editör: TE Bilisim