Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin hemen ardından kendisinden randevu isteyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na aradan geçen 73 güne rağmen hâlâ yanıt vermedi. TOBB yanıt beklerken, Erdoğan’ın TOBB’a bağlı Ankara Sanayi Odası heyetine bir haftada randevu vermesi ve aynı dönemde MÜSİAD’ı da kabul etmesi dikkat çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile iş aleminin en büyük çatı örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu arasında sessiz bir randevu gerilimi yaşanıyor. 12 Haziran seçimlerinin hemen ardından Başbakan Erdoğan’dan randevu talep eden TOBB yönetimine, seçimlerden bu yana geçen 2.5 aya rağmen Başbakan’ın hâlâ randevu vermediği öğrenildi.

Geçen hafta yaşanan bir gelişme ise söz konusu randevu gerilimini artırdı. Başbakan, kendisinden randevu isteyen Ankara Sanayi Odası (ASO) heyetini, bir hafta içinde kabul ederek, geçtiğimiz hafta makamında ağırladı. TOBB heyetine bir türlü verilmeyen randevunun, TOBB’a bağlı ASO’ya bir haftada verilmesi dikkat çekti. Bu ayın başında Başbakan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) randevu talebine de bekletmeden yanıt vermişti. Başbakan, MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan ve heyetini yoğun programına rağmen Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde 6 Ağustos’ta kabul etmişti.

Talep kayda alındı

Başkan Rıfat Hisarcıklıoğlu ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan TOBB heyetinin Başbakan’ı ziyaret etme talebinin 12 Haziran Genel Seçimleri’nin ardından aynı hafta Başbakanlık Özel Kaleme iletildiği ve kayda alındığı belirtiliyor. TOBB heyeti randevusuna yanıt beklerken, Başbakan’ın diğer heyetlere hemen randevu vermesi dikkat çekiyor. MÜSİAD’a talebi üzerine hemen verilen randevu, 6 Ağustos’ta İstanbul Dolmabahçe’deki makamında gerçekleşmişti. Ancak MÜSİAD görüşmesinin ardından TOBB’a randevu verilmesi beklenirken, durum böyle olmadı.

TOBB heyeti randevu için beklerken, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyetin Başbakan’dan randevu talebi aynı hafta yanıtlanarak, ASO heyetine 12 Ağustos için randevu verildi.

Öte yandan Başbakan’ın, Somali’ye gideceğini açıklamasının ardından heyete, TOBB adına, Başkan Yardımcıları Faik Yavuz ve Murat Yalçıntaş’ın gidecekleri açıklanmıştı. Ancak seyahata birkaç gün kala Başkan Hisarcıklıoğlu’nun da Somali seyahatine katılacağı belli oldu. (Vatan)

Editör: TE Bilisim