Büyüksün Devlet Bahçeli

Hem partisini Meral Akener ve arkadaşlarının olağanüstü kongre çıkışlarından korudu. Hem de TBMM'de grubu olan 4 partinin en küçüğü olmasına rağmen bir çok konuda hükümete yol gösteriyor.

En son yaptığı erken seçim çıkışı ile de 81 milyon nüfusu alakadar eden erken seçim yapılmasını hükümete kabul ettirdi.

İşte bizede büyüksün Devlet Bahçeli demek kalıyor...

Hükümet biz erken seçim istemiyorduk demekte samimi ise işi vahim ...

Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümet yetkilileri biz erken seçim istemiyorduk çıkışlarında samimi iseler ve Devlet Bahçeli ile bu konuyu konuşmamışlarsa sadece 17 Nisan'da Devlet Bahçeli çıktı hadi erken seçime gidyoruz dediyse ve hükümette hadi gidelim demişse bunu anlamak zor.

Ama Ak Parti yaptığı kongrelerini miting havasında yaptığını hepimiz izledik. Seçim odaklı bir çok çalışma yaptığını da biliyoruz.

Ak Parti Parlamento ve Cumhurbaşkanlığ seçimini erkene almak zorudaydı neden mi ?

Çünkü İstanbul'un bir çok ilçe belediye başkanı adeta küçük birer kralllık gibi 500 milyon ile 1.5 trilyon arasında bütçelere yön veriyorlar.

Tabi hal böyle olunca biz istediğimize ihale veriyoruz. İstediğimizi zengin, istediğimizi fakir ediyoruz imkanı verildiği için belli bir süre sonra her gün önlerinde büklüm büklüm eğilen adamlar olan hangi başkan Hz.Ömer gibi adaletle hükmedecek donanıma sahip ?

Bunu başkanları kötülemek için değil sistemin yanlış olduğunu vurgulmak için söylüyoruz. Gelişmiş ülkelerde sistem böyle değil. Sağlıklı bir otokontrol var iken bizde başkan ne derse o oluyor.

Meclis üyeleri el kaldırma ve indirme makinası olmuş durumda. Türkiye geneline gerek yok İstanbul'un 39 ilçesine bakınız. Ak Partili veya CHP'li farketmez.

Örnek olarak CHP'li Ataşehir Belediye başkanı Battal İlgezdi ve Ak Partili Esenyurt İlçe Belediye başkanlarının neden görevden alındıklarını bir gazeteci olarak ben bilemiyorsam sıradan vatandaş nasıl bilecek ? Burada Kenan Evren'in 5 bin kişi sağdan 5 bin kişi soldan mağdur ederek adaleti sağladık mantığı hakim olmuş desek Ana muhalefet Beşiktaş Belediye başkanları da görevden aldındı. CHP ilk günlerde biraz gürledi demekki önlerine konulan sağlam belgelerden sonra onlar bile seslerini çıkaramadılar.

İşte yerel yönetimlerin neresinde tutarsanız tutun elinizde kalır.Bu durumları çok iyi bilen Erdoğan'ın İstanbul'un 39 ilçe Belediye başkanının yarısını görevden almak istedi ama seçmene yaptıkları yolsuzlukları anlatsaydı hem kendi partisi hem de CHP halktan iyi bir tokat yiyecekti.

İşte İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bir çok büyük ilde garip gureba ile alakadar olan belediyeler gitti yerine Emlakçılık yaparak hem kendileri müteahhit hemde imarı veren duruma geldiler.

Halk böyle bir yapıya oy vermeyeceği için Ak Parti parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini 1.5 sene öne çekti.

Bunu kendisi istemek yerine Erken seçim talep uzmanı olan Devlet Bahçeli'nin ağzı ile yaptı.

Ak Parti bu seçimi öne almak zorundaydı. Çünkü Erdoğan Belediye başkanlarınının kendi şahsi ikballerinin derdine düştüğünü gördü.

Belediye seçimleri genel ve başkanlık seçiminden önce yapılsa idi telafisi zor hatalar olurdu. Toplumun nabzını iyi tutan Erdoğan strancı gayet güzel oynadı ama biz bunun dedikleri gibi olmadığını erken seçime daha 1.5 sene var iken iki bağımsız partinin ittifak yapıyoruz açıklaması çok riskli.

Ekonomi küçük bir rantiyeci için tıkırında ama esnaf için değil

Basın mensubu olarak her gün yüzlerce esnaf,memur ve işçi ile kouşuyoruz.Devletin açıkladığı büyüme oranları kadar sizde büyüdünüz mü dediğimiz zaman hayır aksine önceki yıla göre daha da küçüldük diyenlern sayısı az değil.

Son 16 yılda kırsal alanda yaşayan Nufusun % 30'unun yarısı büyük şehirlere göç etmiş

Amacımız kimseyi suçlamak değil. Konuştuğum esnaflar ve işletme sahipleri bizlere şunları söylüyorlar. Ticaret odalarının başkanlarını izliyoruz her şey güllük gülistanlık diyorlar. Borsa başkanları ve ekonominin diğer meslek örgütlerinin başında olanlar özetle geldikleri makamlara hükümetin destekleri ile gelmişlerse başkanların yanlış giden bir şeyleri eleştirme hakları yoktur.

Bir çok esnafın biz ailemiz ile her şey çok iyi diyen Meslek odalarının başkanları sayesinde kavgalıyız. Ailemiz bize bakın her şey iyi sen beceriksizsin işini bilmedğin için para kazanamıyorsun diyerek bize şikayette bulundular.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim