Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ne bağlı Ayvalık Köyü yakınlarında önceki akşam şehit olan Tokat- Ataköy nüfusuna kayıtlı Yüzbaşı Erdal Okul, Adana- Yüreğir nüfusuna kayıtlı Jandarma Komando Er Yusuf Aktan ve İstanbul nüfusuna kayıtlı Jandarma Komando Er Onur Karakuş’un cenazeleri Diyarbakır Asker Hastanesi’ne getirildi.

Şehitler için Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Hakkari programını yarıda kesen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katıldı. Şehitlerin cenazeleri törenin ardından memleketlerine uğurlandı.
Şehit er Onur Karakuş, 1 Nisan 1989 doğumlu ve İstanbul’da oturuyordu. Onur Karakuş, facebooktaki sayfasında cuma günü saat 14.23’te şunları yazmıştı: “Burası ne cennet ne harikalar diyarı. Burası insanların sustuğu mermilerin konuştuğu, güllerin yerine barutun koktuğu, ırmakların yerine kanların aktığı, kuşların uçmaya kurtların yaşamaya korktuğu kato besta gabar dağlarının tam ortası. Şırnak Beytüşşebaptır burası. Batıda şafak sayanların değil teskereye bir gün kala şehit olanların yeri. Not yazan onur karakuş...”

Şırnak’a 2 ay önce tayini çıktı

Jandarma Yüzbaşı Erdal Okul’un şehit haberi memleketi Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı Ataköy köyüne ulaşmasının ardından şehidin köydeki akrabaları ve yakınları yasa büründü. Şehidin babası İsmet Okul’un 2 yıl önce vefat ettiği, annesi Nafiye Okul’un İstanbul’da oğlunun yanında yaşadığı öğrenildi. 4 kardeş olduğu bildirilen şehidin kardeşlerinden birinin emekli astsubay olduğu, şu anda Afganistan’da çalıştığı, diğer kardeşinin de ABD’de çalıştığı belirtildi. Zaman zaman köye gelerek yakınlarını ziyaret ettiği kaydedilen şehit yüzbaşı, geçen yıl Ankara’da Yasemin Okul ile evlenmişti. Çiftin çocuğunun bulunmadığı ve Erdal Okul’un 2 ay önce tayin edildiği Şırnak’a evini taşıdığı öğrenildi.

Kürtçe gözyaşı

Adana’da Çukurova İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Şükrü Oymak, yanındaki heyetle birlikte şehit Yusuf Aktan’ın ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. 3 ay sonra askerliğini bitirmesi beklenirken, acı haberle yıkılan aile Yusuf’un bir elektrikçinin yanında çalıştığını söyledi. 4 kardeşten en büyüğü olan şehit er Yusuf Aktan’ın askerden döndükten 3 ay sonra da 20 yaşındaki kardeşi İlyas’ın vatani görevini yapmak üzere askere gideceği öğrenildi. Evde, oğlunun fotoğrafına sarılarak Kürtçe ağıtlar yakan şehidin annesi Esiye Aktan, “Yusufum cuma günü telefonla aradı. İyi olduğunu söyledi. Yavruma 3 ay sonra kavuşacaktım” diyerek, gözyaşı döktü. Şehit er Adana’da toprağa verildi. (Hürriyet)

Editör: TE Bilisim