PKK'nın yakandığı iddiaları ile gündemi sarsan Kandil'deki elebaşısı Murat Karayılan, terör örgütünün 15 Ağustos 1984'teki Eruh ve Şemdinli ilçelerini basarak ilk kanlı eylemlerini başlattığı saldırıların yıldönümünde ROJ Tv'de yapılan röportajında Kürt mücadelesinde gelinen süreci anlattı.

Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Yürütme Konseyi Başkanı ve PKK'nın Öcalan'dan sonraki 2'nci adamı Murat Karayılan ile Kandil'de gazeteci Halit Ermiş'in yaptığı belirtilen röportajı yayınladı.

Röportaj akşam ana haberlerinde yayınlanırken programa telefonla katılan gazeteci Halit Ermiş, Murat Karayılan'ın yakalandığı iddia edilen haberlerin yayınlandığı saatlerde kendisiyle röportaj yaptığını aktardı. Ermiş, yakalandığı yolundaki iddiaları kendisine sordum ancak, Karayılan'ın bu iddiaları ciddiya almadığı için cevap vermeyeceğini ilettiğini söyledi.

Halit Ermiş, kendisinden sonra Fransız gazetecilerin de Karayılan ile röportaj yaptığını, yarın veya sonraki günlerde bu konu ile ilgili Karayılan'ın açıklama yapacağını da dile getirdi.

Röportajda, PKK'nın 15 Ağustos 1984 tarihindeki ilk eylemiyle başlayan silahlı mücadeleye değinen Murat Karayılan, Kürt mücadelesinde gelinen süreci anlattı, Ak Parti politikalarını eleştirdi. (CNN)

Editör: TE Bilisim